Gündem

Nagehan Alçı: İstanbul Sözleşmesi için hâlâ umut var

“İstanbul Sözleşmesi geçen sene tamamen yanlış bir propagandaya kurban edildi, tamamen hayali ve saçma ithamlarla elimizden alındı”

15 Haziran 2022 09:31

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Danıştay savcısı Nazlı Yaznıkdemir’in İstanbul Sözleşmesi için verdiği “AYM, Anayasa'ya aykırılığı incelesin” mütalaasını değerlendirdi.

“Mart 2021’de İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesi kararının kadınlar açısından ne kadar büyük bir geriye gidiş olacağını daha önce de söylediğini hatırlatan Alçı, şunları kaydetti:

“Kadına karşı şiddeti bir insan hakkı ihlali ve ayrımcılık türü olarak tanımlayan bağlayıcı nitelikteki ilk uluslararası düzenleme olan İstanbul Sözleşmesi geçen sene tamamen yanlış bir propagandaya kurban edildi. Türkiye’de yazılan, ilk imzacı ülke olma gururunu yaşadığımız anlaşma ‘LGBT olmayı özendirecek’ gibi tamamen hayali ve saçma ithamlarla biz kadınların elinden alındı.

Ben anlaşmanın kaldırılması kararı alındığı 2021 martında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o imzayı canı gönülden destekleyerek attığına inanmadığımı, Milli Görüş kökenli tabanın radikallerinin yoğun taleplerinin Cumhurbaşkanı'nı bu karara götürdüğünü düşündüğümü yazmıştım. Hala aynı kanaatteyim. Hala bu yanlıştan döneceğimize dair umudumu korumak istiyorum.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

TIKLAYIN - Danıştay savcısından İstanbul Sözleşmesi mütalaası: AYM, Anayasa'ya aykırılığı incelesin