Gündem

Nagehan Alçı: Davutoğlu, "Suriye siyasetinden tamamen ben sorumluyum" dese yanlış mı olur

"Cumhur İttifakı’nın otoriter-muhafazakar duruşuyla aranıza hani net bir çizgi çekecektiniz Ahmet Hocam?"

21 Eylül 2022 10:31

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarında sürekli bir yakınma ve şikâyet etme hali gözlemlediğini belirterek, "Eğer Sayın Davutoğlu gerçek bir siyasi lider olma iddiasındaysa şu anki tavrının tam aksi yönde bir dille konuşmalı bence… Mesela kendisiyle ilgili kamuoyunda en çok konuşulan Suriye mevzusuna dair şöyle dese yanlış mı olur?

"Evet Ahmet Davutoğlu olarak herkese ilan ediyorum ki 2003-2016 arası tüm dış politika süreçlerinden ve özel olarak da Suriye siyasetinden tamamen ben sorumluyum. Ayrıca şunu da belirtiyorum ki Suriye politikamız asla yanlış değildi." diye yazdı.

LGBT bireylere karşı insanları provoke eden Saraçhane mitingine ilişkin yazılı sorusunu Davutoğlu'nun yanıtlamadığını kaydeden Alçı, "Herhalde “Sultanbeyli mitingini gölgelemesin” diye düşündü. Maalesef topu taca attı. Bu mu özgürlükçü-muhafazakarlık? Cumhur İttifakı’nın otoriter-muhafazakar duruşuyla aranıza hani net bir çizgi çekecektiniz Ahmet Hocam?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

TIKLAYIN | Siyasette 'gizli kaset' rutini bu kez 6'lı Masa liderleri için gündemde | Davutoğlu: Kim yaparsa neo-FETÖ'dür!