Gündem

Nagehan Alçı'dan Gülşen yorumu: Bülent Ersoy’un sahnelere çıkamadığı ve büyük eziyetler çektiği 12 Eylül günlerine mi döndük?

4 ay önce söylediği “İmam hatipte okumuş. Sapıklığı oradan geliyor” sözlerinin dolaşıma girmesi sonrası tutuklanan Gülşen, ev hapsi şartıyla tahliye edilmişti

01 Eylül 2022 12:15

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, imam hatiplilerle ilgili yaptığı şaka sonrası tutuklanan, ardından da ev hapsi kararıyla tahliye edilen şarkıcı Gülşen'in hâlâ "sahnelere dönebilme özgürlüğüne kavuşmadığını" söylerken, "Kavuşmazsa bunun anlamı açık: Gülşen’in o meşhur kıyafetleriyle sahneye çıkması istenmiyor" yorumunu yaptı. 

Alçı, "Bülent Ersoy’un sahne yasağından Gülşen’in sahne yasağına…" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, sanatçıların kıyafetleri, sahnede verdikleri mesajlar, sarf ettikleri sözlerin resmi makamlar tarafından onaylanmasının mecbur kılındığı bir ülke mi oldu?

Yeniden Bülent Ersoy’un sahnelere çıkamadığı ve büyük eziyetler çektiği 12 Eylül günlerine mi döndük?

12 Eylül'ün Türk-İslam sentezi temelinde ürettiği Milliyetçi-Atatürkçü-Mukaddesatçı alaşım ideolojisi 2022 Türkiye'sinde yeniden mi güncelleniyor?

O dönem eşcinseller yasaktı şimdi eşcinsellerin haklarından ve özgürlüklerinden bahsetmek mi yasak hale geldi?

Şayet Gülşen’in ev hapsi kararı devam ederse tüm bu soruların cevabı maalesef ‘evet’ olacaktır.

Gülşen’i, sahnedeki kıyafetlerini, LGBT bayrağı açmasını onaylamak zorunda değilsiniz, hatta milyonlarca insan gibi bunları çok yanlış buluyor da olabilirsiniz.

Ama ifade özgürlüğü rahatsız edici, sarsıcı şeyleri de söyleyebilme, şiddet ya da terörü kışkırtmıyorsa her şeyi dile getirebilme özgürlüğüdür. Lütfen 12 Eylül ruhu 42 sene sonra yeniden dirilmesin."

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Aylar önce söylediği sözler dolaşıma sokuldu, apar topar tutuklandı; Gülşen'in tutukluluğuna ve tahliyesine giden süreçte neler yaşandı, kim ne dedi?