Gündem

Nagehan Alçı: Altan ve Ilıcak kararı çok doğru, sırada Osman Kavala olmalı

"Kamuoyu baskısı olmasa bu tahliye kararları çok daha önce çıkabilirdi"

05 Kasım 2019 09:39

Gazeteci Ahmet Altan, gazeteci Prof. Dr. Mehmet Altan ve gazeteci Nazlı Ilıcak'ın haklarında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yapılan yeniden yargılamada karar açıklandı. HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın tahliye edilmesinin ardından kaleme aldığı yazıda “Bu tahliyeler sayesinde Türkiye kazandı. Kararlarda en büyük faktörün yargı paketinin yarattığı atmosfer olduğunu düşünüyorum” dedi.

TIKLAYIN - Ahmet Altan, 1138 gün sonra tahliye edildi


Alçı, “Onların kamuoyu baskısı olmasa bu tahliye kararları çok daha önce çıkabilirdi. Hatta öyle bir atmosfer yarattılar ki Altan ve Ilıcak’ın cezaevinde olduklarını hatırlatmak bile başlı başına lince uğramak için bir sebep haline geldi” ifadesini kullandı.

TIKLAYIN - Nazlı Ilıcak, 1197 gün sonra cezaevinden çıktı


Alçı yazısında şunları söyledi:

“Bundan sonra sırada Osman Kavala ve Mümtaz’er Türköne var. Bu davalardan bahsedilirken Türköne’nin ismi sırf ülkücü kökenli olduğu için neredeyse hiç zikredilmiyor. Bu büyük bir adaletsizlik.

Osman Kavala’nın da bunca zamandır tutuklu olması bir hukuk garabeti. Duruşması 24-25 Aralık’ta. Avukatı İlkan Koyuncu ile görüştüm. Öncesinde AİHM kararı bekleniyor, Şayet çıkarsa etkisi olabilir. Ancak AİHM kararı çıksın ya da çıkmasın yeni yargı paketinin tesis etmek istediği iklim hakim olmalı ve Osman Kavala da tahliye edilmeli”

Yazının devamı için tıklayın