Gündem

Nagehan Alçı: 2023’e giden bu süreçte Türkiye’de 6-7 Eylül zihniyeti hâlâ aşılamadı

Alçı, "Yunan milliyetçiliğinin fanatizmi ve 6-7 Eylül ruhu" başlıklı bir yazı kaleme aldı

07 Eylül 2022 10:33

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Türkiye-Yunanistan gerilimine dikkat çektiği yazısında muhalefeti de eleştirerek "İtiraf etmeliyim 2023’e giden bu süreçte Türkiye’de bu faşizan ruh, bu 6-7 Eylül zihniyeti hala aşılamadı. Çok üzücü ama hala egemenliğini dozunu da arttırarak koruyor bu ruh…" dedi. 

Alçı'nın yazısının bir bölümü şöyle: 

"Peki bizdeki anaakım muhalefet güçleri ve medyası nasıl 'muhalefet' ediyor mevcut düzene?

Onlara göre bilakis Tayyip Erdoğan korkak davranıyor, şu ana kadar çoktan Yunan adalarını fethetmeye girişmeliydik! Yeniden Yunanlıları bozguna uğratmalı ve denize dökmeliydik! Hatta İstanbul’da kalmış 1500-2000 Rum’u da denize dökerek işe başlayabiliriz!!

Sevgili okurlarım yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan “Meis operasyonuna başlıyoruz” diye düğmeye bassa bu sözde muhalif medya “Neden Sakız’ı, Rodos’u almıyoruz. Oralar Misak-ı Milli’ye dahil. Hepsini alalım, o adalardaki Rumları kovalım” diyecek kafada. Bir de bu gazetecilerin kimileri solcu geçinir.

Dün tam da 6-7 Eylül felaketinin yıldönümünde en büyük “muhalefet” gazetesinde bir yazı vardı. Gözlerime inanamadım. İşte 6-7 Eylül ruhu bu malum yazarın temsil ettiği ruhtur. Bu ruh asla mevcut rejime muhalif değil. “Muhalif görünen” esasen tamamen mevcut siyasal düzene fayda sağlayan bir ruh bu. Buna hiç şüphe duymayın…

Eğer sizler de bu tür yazılardan hoşlanıyorsanız kendinizi “muhalif” falan zannetmeyin lütfen. İsteseniz de istemeseniz de mevcut iktidarın arzuladığı yerdesiniz demektir. Teğmen Mehmet Ali Çelebi gibilere de kızmayın. Tutarlı olan Teğmen Çelebi, sizler değilsiniz."