Gündem

Nafaka hakkı için kadınların imzaları bir günde 4 bini aştı, hedef 10 bin imza

Metin kamuoyunda tanınan, farklı mesleklerde çalışan 100 kadının imzasıyla kamuoyuna duyurulmuştu

14 Haziran 2019 13:15

Kadınların nafaka hakkının sınırlandırılması yönündeki girişimlere karşı kadın örgütlerinin oluşturduğu Nafaka Hakkı Kadın Platformu geçtiğimiz gün “Kadınların Nafaka Hakkına Dokunmayın” diyen bir imza kampanyasına çağrıda bulundu. Meclis’e geleceği öngörülen yasa tasarısı geçerse kadınlar ekonomik olarak daha da güçsüzleşeceğini belirten imza metni 12.06.2019 tarihinde yayınlandı. Metin kamuoyunda tanınan, farklı mesleklerde çalışan 100 kadının imzasıyla kamuoyuna duyurulmuş ve platform tüm kadınları bu metne destek vermeye çağırmıştı. Kampanya ile nafaka hakkına yönelik saldırılara ve kadın haklarını zayıflatma girişimlerine karşı tepkiler çığ gibi büyüdü ve imza sayısı 24 saat içinde 4.000’i aşarak imzacı sayısı 40 katına yükseldi. Platform hedefin 10 bin imza olduğunu belirtti.

Nafaka Hakkı Kadın Platformu tarafından yapılan çağrıda kadınların nafaka hakkıyla birlikte, boşanma, miras, mal rejimi ve ev içi şiddetten korunma gibi bir dizi hakkının da tehlike altında olduğunun bir kez daha altı çizildi.

İlgili haberler:

Nafaka Hakkı Kadın Platformu'ndan kadınlara imza çağrısı: Haklarınıza sahip çıkın!

"Nafaka hakkına göz dikmek 'boşanmayın' demek; kadınlara verilen nafaka ise ayda sadece 190 TL"

Hedef 10.000 imza

Nafaka Hakkı Kadın Platformu yaptığı açıklamada “Bizler, yıllar süren mücadelelerle kazandığımız haklarımızın sonuna kadar arkasındayız. Kadınlar olarak haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bir gün gibi kısa bir sürede 4000 imzayı aştık, hedefimiz 10.000 imzaya ulaşmak. Tüm kadınları bu metni imzalamaya ve haklarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Platform olarak https://nafakahakkinadokunma.com/ adresindeki form üzerinden, tüm kadınların imzalarını bekliyoruz.” dedi. Platform son durumunun takibinin de aynı adres üzerinden yapılabileceğini belirtti.

Metni imzalayan yeni isimler arasından bazıları:

Vuslat Doğan Sabancı, İş İnsanı

Gülten Çapan, Orkestra sanatçısı

Ayşe Çavdar Akademisyen, Gazeteci

Emine Uşaklıgil, Gazeteci, yazar

Gözde Öney, Müzisyen

İnci Gürbüzatik, Yazar

İnci Hekimoğlu, Gazeteci

İpek Baysan, Editör

İpek Çalışlar, Yazar

İpek Erdem, Oyuncu

Seynan Levent, Televizyon Programcısı

Belkıs Akkale, Türk Halk Müziği Sanatçısı

Ece Dizdar, Oyuncu

Melike Demirağ, Oyuncu, Şarkıcı

Deniz Kandiyoti, Emeritus Profesor

Tülay Günal, Oyuncu