Dünya

İsrail Savaş Kabinesi: Müzakere heyeti, Savaş Kabinesi'nden yetkilerini genişletmesini isteyecek

06 Mart 2024 18:41

İsrail Savaş Kabinesi'nin yarın esirlerin serbest bırakılmasına ilişkin müzakereleri dondurma konusunu tartışması bekleniyor. İsrail merkezli haber sitesi Walla'ya göre; Hamas ile esir takası ve Gazze'de ateşkes konularını müzakere eden heyet, Savaş Kabinesi'nden yetkilerinin genişletilmesini isteyecek.

İsrail medyası, Hamas ile esir takası ve Gazze'de ateşkes konularını müzakere eden heyetin, Savaş Kabinesi'nden yetkilerinin genişletilmesini isteyeceğini belirtti.

İsrail merkezli Walla haber sitesine göre, İsrail Savaş Kabinesi'nin yarın esirlerin serbest bırakılmasına ilişkin müzakereleri dondurma konusunu tartışması bekleniyor.

Adı açıklanmayan İsrailli yetkili siteye yaptığı açıklamada, müzakere heyetinin şu ana dek tıkanmış olan durumdan çıkmak için ayrıca Başbakan Binyamin Netanyahu'dan yetkilerinin genişletilmesini isteyeceğini söyledi.

Hamas'ın son haftalarda esneklik gösterdiğini aktaran yetkili, İsrail'in Paris'te sunulan genel hatların ötesinde esneklik sunmadığı sürece Hamas'ın da aynı şekilde davranacağına dikkati çekti.

Yetkili, müzakere heyetinin, mevcut durumdan çıkmak ve anlaşmaya ulaşmasını mümkün kılacak güncellenmiş pozisyonlarla devam etmek istediğini ancak İsrailli siyasi ve askeri yetkililerin bu düşünceye sahip olmadığını kaydetti.