Gündem

Mustafa Sönmez'in gözaltına alınmasına tepki yağdı

"Tabii tutmayan ekonomik paketlerin bedelini birilerinin ödemesi lazım. Damat ödeyecek değil ya"

14 Nisan 2019 10:11

İktisatçı ve yazar Mustafa Sönmez, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek bu sabah gözaltına alındı. Sönmez'in gözaltına alınmasına sosyal medyada tepki gösterildi.

Ekonomist Mahfi Eğilmez, Sönmez'in gözaltına alınmasının düşünce ve ifade özgürlüğüne tahammülsüzlüğün kanıtı olduğunu belirterek "Hangi düşünceden olursa olsun konusu suç oluşturmadığı ve hakaret içermediği sürece düşüncesini açıklayan herkese saygı duymak demokrasinin ilk koşuludur" mesajını paylaştı.

Ekonomi yazarı Uğur Gürses ise "Krizi çıkaran ve kötü yöneten Mustafa Sönmez değil, sözleri hiç değil; serbest bırakın" dedi.

Sönmez'in serbest bırakın çağrısı yapan gazeteci Kadri Gürsel ise "Bir iktisatçının krizin sorumlularını eleştirmesinden daha doğal ne olabilir?" mesajını paylaştı.

Ekonomist Ümit Akçay da "Açıkladıkları ekonomi paketi fos çıkınca bunu eleştirenleri gözaltına aldırmak! Mustafa Sönmez hocayı ekonomi yorumları nedeniyle gece 3’te evini basarak gözaltına almışlar. Mustafa Sönmez hoca yalnız değil. Doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz" dedi.

İktisatçı ve yazar Mustafa Sönmez gözaltına alınması sonrasında sosyal medyadaki tepkiler şu şekilde: