Gündem

Mustafa Sarıgül: CHP’ye oy vermeyenleri bulun, mutlaka ikna edin!

"Belediye başkan adayları provokasyonlardan uzak dursunlar”

25 Mart 2024 07:00

CHP’li vekil Mustafa Sarıgül, seçime beş kala adayları böyle uyardı. Deneyimli eski belediye başkanı Sarıgül, partinin en kuvvetli olduğu yerlerde seçmenin kemikleştirilmesini önerdi. “Kararsızlar için iki-üç toplantı yapın” dedi.

Mustafa Sarıgül, Sözcü Medya Grubu Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’ün sorularını yanıtladı. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın yüksek bir oy oranıyla seçimi kazanacağını, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun canla-başla çalıştığını, belirten Mustafa Sarıgül şöyle konuştu:

“Bu hafta çok önemli, belediye başkan adayları provokasyonlardan uzak dursunlar”

“Partimize, Türkiye çapında yüzde 30-32 oy çıkarsa bizim için büyük bir başarı olur. Bu hafta çok önemli. Tüm belediye başkan adaylarımızdan ricam, özellikle en güçlü olduğumuz bölgelere gitsinler, oradaki bizim seçmenleri kemikleştirsinler, bölgedeki arkadaşlara, ‘Sizden bir ricam, hepiniz tek tek Türkiye’nin neresinde oturursa otursun ister İzmir’de ister Şişli’de isterse Erzincan’da bir telefon açacaksınız ve CHP’ye oy vermeyen bir arkadaşınızı oy vermesi için ikna edeceksiniz. Bu süreçte olaylardan, provokasyonlardan uzak dursunlar.

“Yüzde 2-3 civarında olan kararsız seçmen kararını güçlüden yana verecektir”

CHP’li kavga çıkarıyor, huzuru bozuyor gibi bir kampanya yapmaya çalışıyorlar. Bunlara kesinlikle ve kesinlikle izin vermeyelim. Bayrağımıza, toprağımıza bağlı, ulusal birliğimizden ayrılmayan, inançlarımıza saygı gösteren, din, dil, ırk, kültür, mezhep farkı gözetmeyen ‘Muharrem ayı da bizim, Ramazan ayı da bizim’ diyen bütün yurttaşlarımızdan oy istesinler, güler yüzü elden bırakmasınlar. Bu hafta içinde kendi bölgelerinde en az iki kez görkemli toplantı yapsınlar. Yüzde 2-3 civarında olan kararsız seçmen kararını güçlüden yana verecektir. O gücü arkadaşlarımız yansıtırsa inanın ki son derece değerli ve son derece başarılı olur.”

“Halkın size vermiş olduğu yetkiyi devlet gücü olarak kullanıyorsunuz!”

Büyükşehir belediyelerinin seçim için market alış-veriş kartları göndermesini etik bulmadıklarını anlatan Sarıgül şu eleştiriyi yaptı:

“Bugün iktidarda bulunanlar, yarın muhalefete düştükleri zaman kendilerine nasıl davranılmasını istiyorsa öyle davranmaları lazım. İnsanlar ömür boyu iktidarda kalmaz. Demokrasilerde böyle bir şey yok. Halkın size vermiş olduğu yetkiyi devlet gücü olarak kullanıyorsunuz, tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla o vergilerle alınan parayı emekliye, engelliye vermiyorsunuz. İktidara yakın vakıflara Devlet eliyle kaynaklar aktarılıyor. Hiç değilse seçime iki ay kala bu tür destekler durdurulmalı. Aile Bakanlığı’nın yaptığı sosyal yardımlar, Cumhurbaşkanının adı kullanılarak ve partilerinin adayına oy verilmesi istenerek dağıtılıyor. Bunlar hoş bir olay değil.”