Spor

Mustafa Denizli 8-0'lık İngiltere maçıyla ilgili konuştu: Hüngür hüngür ağladım

"Hayatımın belgeseli çalışması başladı, ilk kez açıklıyorum"

01 Ocak 2021 14:08

Teknik direktör Mustafa Denizli, katıldığı bir programda kariyeriyle ilgili açıklamalar yaparken hayatının belgesel yapılması ilgili çalışmaların başladığını duyurdu. Tecrübeli teknik adam, hayatında en fazla ağladığı günlerden birinin 8-0'lık İngiltere mağlubiyeti olduğunu ifade etti.

Teknik direktör Mustafa Denizli, Haber Global'de kariyeriyle ilgili sorulara cevaplar verdi. Tecrübeli futbol adamı, “Hayatımın belgeseli çalışması başladı. İlk kez açıklıyorum. Yaklaşık 3 aydır zor ve keyifli bir çalışma başladı… 50 yılı toparlamak kolay değil. Her güne bir sayfa tutsa, hayatımda öyle maçlar var ki, bir film bir kitap çıkartabilirim! 15 kişilik bir ekip çalışıyor belgesel için” şeklinde bir duyuruda yaptı

Futboldan kazandığı ilk parayla ne yaptığı sorusuna cevap veren Denizli, "Duygusal bir soru bu. Babamın kahvesi vardı, yazın da tütün yapıyorduk. Ben tütün yapmamak için arkadaşlarımla beraber fıstık satıyordum. Yeter ki tarlaya gidip tütün yapmayayım, arada da top oynayayım. O yıllarda bir de laf vardı kamyoncuyla futbolcuya kız verilmez diye; gelirleri düşüktür diye… Futboldan kazandığım ilk para 3 bin liraydı. Parayı babama getirmek istedim, başka da param yoktu, parayı da bozdurmak istemiyorum, arkadaşımdan 10 lira borç aldım. Eve geldim, ‘baba para kazandım’ dedim, ‘öyle mi oğlum’ dedi, çıkardım parayı verdim ‘istemiyorum sende kalsın’ dedi, ‘ben bu parayı bizim için kazandım’ dedim. 500 lirayı bana verdi, 2 bin 500 lirayı aldı, üzerine para koydu, bugün Çeşme’de sahip olduğum otelin arsası almıştık. Çok duygusal bir gündü”

8-0'lık İngiltere mağlubiyeti ile ilgili de konuşan Denizli, "Bu maçın bende hasarı çok oldu. Milli Takımın başındayken, Galatarasay’da 2. Adamdım. İlk maç İzmir’de berabere bitti, bizim hedefe ulaşmamız için İngiltere’yi yenmemiz gerekiyordu. Buradaki toplantıda ‘İngiltere’yi yenmeye gidiyoruz’ dedik, çok iyi başladık ama sonra dağıldık, 8-0 kaybettim. Ben bir şok yaşadım, herkes yaşadı. Hayatımın en fazla ağladığım günlerinden biridir. Odama çıktım, telefon da bağlamayın, odama da kimse gelmesin dedim. Odaya kapandım, hüngür hüngür, salya sümük ağladım"