Gündem

Mustafa Balbay: CHP'nin hem seçime, hem seçim güvenliğine hazırlanması gerekiyor

"Güvensizlik değişim isteyenleri sandıktan soğutur. Bu da demokrasinin felaketi olur"

13 Ağustos 2022 08:50

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, adil ve güvenli seçimlerin sadece hukuk devletinde olduğunu belirterek, "Türkiye’de zaten pek çok alanda güvenlik sorunu var. KPSS ile sınavların güvenliğinin kalmadığını bir kez daha gördük. TÜİK’le devletin rakamlarına güven olmadığını en az ayda bir kez yaşıyoruz. Son enflasyon oranında DİSK, ENAG ve TÜİK çok farklıydı.

Bakan Nebati’den iktidarın ekonomi politikasına güven olamayacağını bir kez daha anladık. Cemevlerine yönelik karanlık hareketler akla her şeyi getiriyor, toplumda insanların birbirine güveni hedefe konuyor." diye yazdı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerini hatırlatan Balbay, "Eğer o gece iyi organize edilmeseydi, sadece seçim kurullarına güvenmek yerine adeta ayrı bir seçim güvenliği hattı kurulmasaydı, Binali Yıldırım’ın zafer konuşmasından sonra oylar sabaha kadar yükselip düşecek, gün ağarırken kesin olmayan resmi sonuç açıklanacak, CHP iki gün içinde itiraz edecek, atı alan Üsküdar’ı geçecekti!

CHP önündeki seçimlere, sandık ve seçmen güvenliği açısından da hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerdeki görüşmemizde bu konuya ayrı bir önem verdiklerini üstüne basa basa söylemişti...

Gelinen noktada CHP’nin hem seçime hem seçim güvenliğine hazırlanması gerekiyor. Güvensizlik değişim isteyenleri sandıktan soğutur. Bu da demokrasinin felaketi olur!" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...