Gündem

Murat Yetkin: Zafer, 'Keşke Yunan kazansaydı' diyen Kadir Mısıroğlu'na, 9 Eylül'e karşı çıkan İsmail Kahraman gibilerine karşı da kazanıldı

Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman | Tarihçi Kadir Mısıroğlu

30 Ağustos 2023 10:30

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlanmasının 101. yıl dönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle kaleme aldığı yazısında, "Zafer sadece işgalci İngiliz, Fransız, İtalyan, Yunan, Gürcü ve Ermeni ordularına karşı kazanılmakla kalmadı. Bu işin askeri yönüdür. Zafer aynı zamanda işgalcilerle uzlaşan Halife Sultan ve yandaşlarına karşı kazanıldı" yorumunu yaptı. 

Yetkin, "30 Ağustos hem dış hem iç düşmanlara karşı bir zaferdir" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

"Evet, aynı zamanda bir iç savaştı. Millet Meclisi orduları işgalcilere karşı savaşırken bir yandan da cephe gerisinde onları sırtından hançerlemek için yeşil bayrak açıp cihat ilan edenlere karşı da savaştı ve kazandı. Bu da işin siyasi yönüdür.

Yani zafer, 'Keşke Yunan kazansaydı. Ne Hilafet yıkılırdı ne Şeriat' diyen Kadir Mısıroğlu gibilerine karşı da kazanıldı.

Zafer aynı zamanda Atatürk’ün Meclis Başkanı koltuğunda maalesef oturtulup şimdi şehirlerimizin işgalden kurtuluşuna karşı çıkan İsmail Kahraman gibilere karşı da kazanıldı. Şu sözlerin bir TBMM başkanının ağzından çıktığını duymak acı veriyor: 'İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı ve öyle gittiler, çekildiler. Kurşun sıkmadık ki.'" 

Yazının tamamı için tıklayın.