Seçim 2024

Murat Yetkin: İstanbul seçimini İmamoğlu kazanırsa 1 Nisan'da başka bir Türkiye'ye uyanacağız, Kurum kazanırsa başka bir Türkiye'ye

"İmamoğlu kazanırsa artık sadece CHP’nin değil Erdoğan-karşıtı muhalefetin doğal lideri olarak algılanacak"

31 Mart yerel seçimlerinde gözler Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki yarışta olacak.

19 Mart 2024 12:59

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde asıl yarışın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaşanacağını belirterek, "İanbul seçstimini İmamoğlu kazanırsa 1 Nisan’da başka bir Türkiye’ye uyanacağız, Kurum kazanırsa başka bir Türkiye’ye; ama her iki durumda da o Türkiye bugünkü Türkiye olmayacak. 1 Nisan’da İBB koltuğunun İmamoğlu ya da Kurum’un oturtacağının belli olmasına bağlı olarak, ikisi de bugünden farklı olacak iki senaryo var önümüzde" diye yazdı.


Murat Kurum'un seçimi kazanmasının siyaseten büyük ölçekte bir güç pekiştirmesi anlamına geleceğini, İmamoğlu'nun kazanması durumunda ise seçimi Tayyip Erdoğan'ın kaybettiği şeklinde algılanacağını kaydeden Yetkin, "İmamoğlu artık Türk siyasetinde Erdoğan’ı iki kez alt etmiş bir siyasi lider olacak 1 Nisan’da koltuğunu korursa. Zaten iktidar partilerinin yanı sıra muhalefet partilerinin, hatta CHP içindeki bazı hiziplerin de İmamoğlu’na karşı çalışması da bunu gösteriyor. Çünkü İmamoğlu kazanırsa artık sadece CHP’nin değil Erdoğan-karşıtı muhalefetin doğal lideri olarak algılanacak" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...