Gündem

Murat Yetkin: İsrail, Ermenistan ve Dışişleri Bakanlığı'nda büyük operasyon

"Boşalan önemli merkez kadrolarına kariyer diplomatlar mı, yoksa siyaset kökenli isimler mi atanacak?"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nde Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüştü

07 Ekim 2022 10:26

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, daha önce Kudüs Başkonsolosluğu yapan Şakir Torunlar'ın Türkiye'nin yeni İsrail Büyükelçisi olduğunu belirterek, "Ancak Torunlar’ın Cumhurbaşkanı onayı ardından Tel Aviv Büyükelçiliğine getirileceği atama kararnamesi Dışişleri Bakanlığında son zamanların en büyük operasyonlarından birini de duyuruyordu. Üç Bakan Yardımcısı ve Bakanlığın neredeyse bütün ikinci kademe yönetimi bu operasyon ile yurtdışı tayinlere gönderiliyordu. Böylece Dışişleri Bakanlığının merkez üst yönetimini neredeyse bütünüyle değiştirme zemini ve siyasi atamaların dış temsilcilikler yanı sıra Merkez’de de ağırlık kazanmaya başlaması kapısı açılıyordu" diye yazdı.

Dışişleri Bakanlığı'nda son yılların en büyük operasyonunun yapıldığına işaret eden Yetkin, "Şimdi Ankara’daki sorulardan biri şu: boşalan önemli merkez kadrolarına kariyer diplomatlar mı, yoksa siyaset kökenli isimler mi atanacak? Dünya bir altüst oluş içindeyken ve Türkiye seçimlere gidiyorken gerçekten önemli bir soru bu." ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...