Gündem

Murat Yetkin: Erken seçime gitmenin Cumhur İttifakı bakımından bir siyasi intihar teşebbüsü de sayılacağını unutmamak lazım

"Bu sonbahar erken seçim tezine karşı söz konusu olan ilk neden ekonomidir"

08 Haziran 2022 12:58

Gazeteci- yazar Murat Yetkin, Ankara kulislerinde konuşulan erken seçim iddialarını yorumladı. Yetkin, "Erken seçime gitmenin Cumhur İttifakı bakımından bir siyasi intihar teşebbüsü de sayılacağını unutmamak lazım" düşüncesini dile getirdi.

Yetkin yazısında, “Bu sonbahar erken seçim tezine karşı söz konusu olan ilk neden ekonomidir. İki nedenden dolayı ve bu iki neden değişmedikçe Kasım’a dek toparlanma ihtimali yok denecek kadar zayıftır. Bunlardan birincisi Erdoğan’ın “faiz neden, enflasyon sonuç” inadı, diğeri de Rusya-Ukrayna savaşının bu yıl içinde son bulma ihtimalinin görülmemesidir. Halkın yüzde 80’i en büyük sorun olarak hayat pahalılığı ve işsizliği sayarken, ekonominin daha da kötüye gideceğine inanırken bir siyaset kurdu olan Erdoğan’ın koltuğunu aylar öncesinden bırakma riskine gireceğini düşünmüyorum." ifadesini kullandı. 

Yetkin şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı “seçimden kaçıyor” konumuna düşürmek için erken seçim istiyor; daha önce de sayısız defa olmuştur, siyasette yeri vardır bu tür zorlamaların.

Ancak ekonomi ve MHP’nin durumu nedeniyle mevcut koşullarda erken seçime gitmenin Cumhur İttifakı bakımından bir siyasi intihar teşebbüsü de sayılacağını unutmamak lazım."