Gündem

Murat Yetkin: Erdoğan Esad'la görüşür ve Suriyeli mültecilerin geri dönüşü konusunda adım atılırsa, 2023 seçimlerinde Erdoğan’ın işine bile yarar

15 Eylül 2022 10:41

Gazeteci- yazar Murat Yetkin, "Erdoğan’ın Şangay Zirvesinde Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşeceği iddiası İran’ın Tasnim haber ajansı tarafından ortaya atıldı. Suriye, Şangay Zirvesine üye değil. Gözlemci üye de Türkiye gibi “diyalog ortağı” da değil. Esad’ın Semerkant’a gidişi ancak Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, ya da onun ricasıyla, ev sahibi Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in özel davetiyle olabilir." değerlendirmesini yaptı. 

Yetkin yazısında, "Erdoğan Esad ile görüşürse bu kuşkusuz Türkiye’de manşetlik, dünyada birinci sayfalık haber olur ve Orta Doğu ve Doğu Akdeniz’de bütün dengeleri değiştirme kapısı açar. Hatta görüşme olur ve Suriyeli mültecilerin geri dönüşü konusunda adım atılırsa, 2023 seçimlerinde Erdoğan’ın işine bile yarar. Ancak Esad gelmezse, görüşme olmazsa dünyanın sonu sayılmaz ve Şangay Zirvesinin önemi azalmaz.O bakımdan Zirveye yeni küresel güç dengeleri ve Türkiye’nin yeri açısından bakmalı." ifadesini kullandı.