Seçim 2024

Murat Yetkin: CHP, seçmenine yaşattığı hayal kırıklığının bedelini ağır ödeyebilir

13 Mart 2024 11:51

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, "CHP 2023 başından bu yana sadece kendi seçmenine değil Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan iktidarına artık yeter diyen seçmene yaşattığı hayal kırıklığının bedelini 31 Mart’ta ağır ödeyebilir." görüşünü aktardı.

Yerel seçime doğru anket sonuçları yayımlanmaya devam edilirken gazeteci Murat Yetkin, CHP'nin elinde bulunan ancak riskli görünen kentlerle ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

"Bugün AK Parti adayı Murat Kurum’un siyaset deneyimsizliğinden kaynaklanan eksikliklerine ve gaflarına rağmen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kaybetme ihtimali konuşuluyorsa, bu sadece AK Parti ve MHP değil aynı zamanda hemen bütün muhalefet partilerinin de ona kaybettirme seferberliğinden kaynaklanmıyor. Aynı zamanda CHP’nin kendi iç sorunlarından kaynaklanıyor. Ankara’da AK Parti adayı Turgut Altınok’un ABB Başkanı Mansur Yavaş’la arasında, kimi anketlerde yüzde 10’u geçen farkı kapatmaya başladığından söz ediliyorsa, kaynağını biraz da CHP’nin iç sorunlarında aramak gerekiyor. Bugün CHP’nin 2019’da güçlüklerle aldığı Antalya, Adana, Hatay, hatta Edirne belediye başkanlıklarını kaybedebileceği konuşuluyor."

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...