Gündem

Murat Yetkin: Binali Yıldırım bir daha kaybederse Erdoğan sonucu kabul etmeye hazır gibi gözüküyor

11 Haziran 2019 12:53

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın 23 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde kaybetmesi durumunda sonucu kabul edeceğine dair işaretler olduğunu yazdı. 

Yetkin, bu işaretlerden birinin Erdoğan'ın seçimlerden önce İstanbul'da miting yapmama kararı olduğunu belirtti. 

Yetkin'in yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Binali Yıldırım bir daha kaybederse Erdoğan’ın artık sonucu kabul etmeye hazır olduğunu gösteriyor. O işaret, Erdoğan’ın açıklanan programında 23 Haziran öncesi İstanbul’da büyük bir seçim mitingi yapma planının bulunmadığı yolundaki haberler. AK Parti resmen bu konuda “bilgi veremiyor”, ancak isminin açıklanmaması kaydıyla konuşan Erdoğan’a yakın bir isim, “son dakikada büyük bir değişiklik olmazsa” büyük bir seçim mitingi yapma planının “baştan itibaren” zaten olmadığını telefon görüşmemizde söyledi. 

Erdoğan’ın bu haftayı Ankara’da geçirmesi, 14-15 Haziran’da Tacikistan’da yapılacak Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler konferansına katılması, dönüşünde ise 16 Haziran’da Fox TV’den İsmail Küçükkaya yönetiminde Ekrem İmamoğlu ile canlı yayına katılması öncesinde Yıldırım ile bir görüşme yapması bekleniyor. Yıldırım’ın İstanbul’daki mitinglerini gelecek haftaya bıraktığı haberleriyle birleştirildiğinde, Erdoğan’ın “son dakikada” programını değiştirip bu mitinglerden birine katılıp katılmayacağı da muhtemelen bu görüşmede Yıldırım’dan bu yönde bir ihtiyaç talebi gelip gelmeyeceğine bağlı olarak şekillenecek."


Yazının tamamını okumak için tıklayın.