Gündem

Murat Yetkin: AKP seçimden çekinen bir izlenim veriyor

"2015’te işe yaradığı düşünülen seçim tekrarı 2019’da işe yaramaz hale geldi"

25 Eylül 2019 15:45

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, "MHP destekli AK Parti iktidarı Meclis’ten ve seçimden çekinen bir izlenim veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yetkin, "Erdoğan-Bahçeli ittifakının 2019 yerel seçimlerinde aldığı yenilginin bir dönüm noktası" olduğunu söyledi. AKP'nin 23 Haziran'da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimlerinde 31 Mart'a kıyasla çok daha büyük bir farkla kaybettiğini hatırlatan Yetkin, "2015’te işe yaradığı düşünülen seçim tekrarı 2019’da işe yaramaz hale geldi" yorumunda bulundu.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

Erdoğan-Bahçeli ittifakının 2019 yerel seçimlerinde aldığı yenilgi bir başka dönüm noktası oldu. Cumhur İttifakı İstanbul’da CHP-İYİ Millet ittifakının adayı Ekrem İmamoğlu’nun 13 bin oy farkla kazanmasını kabul etmeyerek seçim tekrarı isteyince, 23 Haziran’da 800 bin oy farkla ağır hasar aldı. Bu hasar AK Partideki huzursuzluğu artırdı; Erdoğan’ın “Ben zaten onları istemiyordum” mealindeki tutumunun kendi tabanını ne kadar ikna ettiği dahi tartışmaya açık bir konu.

Yani, 2015’te işe yaradığı düşünülen seçim tekrarı 2019’da işe yaramaz hale geldi. Dahası, bir yerel seçimi, kendi iktidarının sınandığı uluslararası bir hadiseye dönüştüren de Erdoğan’ın kendisi oldu. Şimdiye dek her fırsatta sandığa başvuran, muhalefeti sandıkla sıkıştıran AK Parti iktidarının yerini, her sandık dendiğinde “Erken seçim yok” diyen bir AK Parti-MHP iktidar bloku aldı.
Tek başına AK Parti iktidarı ne Meclis, ne seçim korkusu yaşayan, “Seçimle gelen, seçimle gider” diyebilen, güçlü bir görünüm sergiliyordu; MHP destekli AK Parti iktidarı Meclis’ten ve seçimden çekinen bir izlenim veriyor.


Yetkin'in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz