Gündem

Murat Yetkin: Adım adım cemaat salçalı parti-devlet görüntüsü

"Vali ve kaymakamların AK Partili gibi davranmasıyla döngü tamamlanmıyor ama, döngünün tamamlanması için onların hangi bağlantılarla o görevlere getirildiğine de bakmak gerekiyor"

31 Mayıs'ta Uşak Valisi Turan Ergün, AKP Uşak Milletvekileri; Mehmet Altay, İsmail Güneş ve AKP İl Başkanı Fahrettin Tuğrul'un da aralarında bulunduğu heyetle birlikte Bakan Kurum’u ziyaret etti

14 Ağustos 2022 14:51

Gazeteci - yazar Murat Yetkin,  valilerin AKP il başkan ve başkan yardımcılarıyla birlikte bakanları ziyaret etmesine ilişkin olarak, “Adım adım cemaat salçalı parti-devlet görüntüsü” yorumunu yaptı.

Yetkin yazısında, Cumhuriyet gazetesinden Mehmet Oflaz’ın haberine göre, Şanlıurfa, Niğde, Karabük, Kırıkkale ve -yine- Uşak’a yeni atanan valiler, illerindeki AK Parti yöneticileri ile birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra, o illerden gelen bakan ve bakan yardımcılarına toplu ziyaretlerde bulunmuşlardı. Geçenlerde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın, Esenler’deki sel baskını üzerine basın toplantısını yanında AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birlikte yapması muhalefetin eleştirilerine neden olmuştu. İşin ilginç yanı bu parti-devlet görüntüsünün AK Parti’nin kuruluşunun bugün, 14 Ağustos, 21’inci yılında artık gizlenmeye çalışılmaması, hatta bir tür güç gösterisi olarak sergilenmesi." ifadesini kullandı. 

Yetkin şunları kaydetti:

"Halkın iradesi yalnızca iktidar partilerine oy verirken geçerli değil oysa. Halkın oylarıyla seçilen CHP’li belediye başkanları ise valilerin kendilerini il yönetimini ilgilendiren toplantılara çağırmamasından şikâyet ediyorlar. HDP’li belediye başkanlarının çoğu ise görevden alındı, terör suçlamalarıyla tutuklandı, yerlerine kaymakamlar kayyım olarak atandı.

Vali ve kaymakamların AK Partili gibi davranmasıyla döngü tamamlanmıyor ama, döngünün tamamlanması için onların hangi bağlantılarla o görevlere getirildiğine de bakmak gerekiyor."

TIKLAYIN | Valiler, atandıkları illerin AKP'li yöneticileriyle birlikte bakanları ziyaret etti