Gündem

Murat Ağırel: Dilan Polat ve Engin Polat, kaçmaya hazırlandıkları yönündeki tespitler nedeniyle acil şekilde gözaltına alınmış

01 Kasım 2023 15:30

Gazeteci Murat Ağırel, haklarında "kara para aklama" suçlaması olan sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak, "kaçma hazırlığında oldukları" iddiasını gündeme getirdi. 

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan inceleme sonrasında Dilan Polat ve Engin Polat'ın mal varlıklarına el konulurken, 6 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla çift ve 12 kişi daha gözaltına alındı. 

Polat çiftinin MASAK raporu hazırlanmadan gözaltına alınmasının zamanlaması dikkat çekerken, gazeteci Murat Ağırel bu konuyla ilgili edindiği bilgiyi X hesabından paylaştı. 

Ağırel, şu ifadeleri kullandı:

"Polat ailesinin acil şekilde gözaltına alınmasının nedenini öğrendim.

MASAK raporu daha hazırlanmamış. Hali hazırda Savcılık birden fazla MASAK raporu bekliyor. Buna rağmen neden gözaltı yapıldığını sorduğumda ise aldığım cevap:

Kayıtlı MERNİS adreslerin güncellenmesi, güncellenen adreslerin oturum olmayan boş adreslere taşınması ve kaçmaya hazırlandıkları yönündeki tespitler neden olmuş." 

TIKLAYIN - Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı; çifte hangi suçlamalar yöneltiliyor?

TIKLAYIN - Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı