Gündem

"Mültecileri sınıra götürmek yasaktı ama devlet onay vermiş" diyen taksi şoförü: Kişi başı 200 lira alanlar var

29 Şubat 2020 10:36

İdlib'de Türk askerlerine düzenlenen saldırı sonrasında AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in, "Mülteci politikamız aynıdır ama ortada bir durum var, artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz" açıklamasıyla dün Türkiye'deki sığınmacılar sınırlara gitmeye başladı. İstanbul’da birçok noktadan sığınmacılar minibüs ve taksilerle Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’na gitti. "Mültecileri sınıra götürmemiz yasaktı, hapis cezası var. Sabah giden arkadaşlarımdan devletin onay verdiğini öğrenince geldim" diyen taksi şoförü Mehmet Ş. ". Kişi başı 200 lira alanlar da var. 800 liraya götürenler de aralarında anlaşıyorlar" dedi.

Cumhuriyet'ten Ece Piroğlu'nun haberine göre, otobüs şoförü Salih Adıyaman, haberi duymasının ardından sabah saatlerinde mültecileri götürmek için gönüllü olarak geldiğini belirterek,“Edirne Kapıkule Sınırı’na bırakacağım” dedi. 

Afgan mülteci H.S. de iki yıldır Türkiye’de olduğunu ve kararı duyduğunda heyecanlandığını söyleyerek “Yunanistan’a geçip oradan Almanya’ya gitmek istiyoruz. Türkiye artık çok kalabalık, yaşama imkânımız yok gibi bir şey. Ama Avrupa’da öyle değil, orada okuma imkânım olacak, daha iyi iş fırsatlarım olacak. Yunanistan’a geçtikten sonra her şey çok kolay, istediğimiz yere gideriz. Şu an tek sorunumuz Yunanistan’ın kapıları açması. Açmazsa da bekleyeceğiz. Olmazsa Türkiye’ye döneceğiz” dedi.