Gündem

Sosyalistler seçimde ne yapacak; Altılı Masa'ya nasıl bakıyorlar?

İttifak bileşenlerinin temsilcileri İsmail Hakkı Tombul, Aydemir Güler, Aysel Tekerek, Candan Yıldız’a yorumladı

23 Ağustos 2022 13:38

2023 seçimleri yolunda ittifaklarla ilgili tartışma ve görüşmeler devam ederken Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı'nın ardından Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Komünist Hareketi,  Sol Parti ve Devrim Hareketi'nin yer aldığı Sosyalist Güç Birliği İttifakı da kuruldu. 

İlk açıklamasında "Millet İttifakı’nın sağ ve sermaye yanlısı karakteri ile politikalarının ülkemizin ve halkımızın gerçek sorunlarına çözüm olamayacağı açıktır" ifadeleriyle Millet İttifakı'nı da eleştiren Sosyalist Güç Birliği'nin, 2023 seçimlerine giderken nasıl bir yol haritası izleyeceği, cumhurbaşkanı adayı konusundaki kriterleri ve seçim sonrası sürece ilişkin tutumları merak ediliyor. 

T24 Youtube kanalında ittifaka ve yol haritalarına ilişkin meral edilen soruları yanıtlayan İttifak bileşenlerinin temsilcileri, muhalefetin 'köklü değişim ve kamulaştırma' mesajı vererek halkın ve toplumun çıkarını önceleyen bir anlayışla hareket ettiklerini söyledi. 

“Bizim çözüm önerimiz farklı çünkü sosyalizmin çözüm önerisi farklı. Bizim için sorunlar seçimle başlayıp seçimle bitmiyor” diyen ve Sosyalist Güç Birliği İttifakı'nın tarihi olduğunu söyleyen temsilciler, sorunların seçimi beklemeden çözülmesi için gereken adımları atacaklarını söyledi. 

Peki Sosyalist Güç Birliği ne vaad ediyor?

Altılı Masa'ya nasıl bakıyorlar?

Seçimlerde ne yapacak?

Son dönemeçte kimi destekleyecek?

Sol Parti’den İsmail Hakkı Tombul, TKP Parti Meclisi üyesi Aydemir Güler, Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek, Candan Yıldız’a yorumladı.