Dünya

"Mueller raporu haftalar içinde kamuoyunun erişimine açılabilir"

Rapor, geçen hafta sonu Adalet Bakanı Barr'a teslim edilmişti"

27 Mart 2019 13:23

T24 Dış haberler

ABD Adalet Bakanı William Barr'ın özel yetkili savcı Robert Mueller tarafından hazırlanan "Rusya raporunu" önümüzdeki haftalarda kamuoyunun erişimine açılabileceği kararını verdiği öğrenildi.

Los Angeles Times'a konuşan bir üst düzey adalet bakanlığı yetkilisine göre rapor, beklenildiği gibi aylar sonra değil, kısa süre içinde kamuoyuna sunulacak. LA Times'da yer alan habere göre Beyaz Saray'ın da rapora daha erken erişimi olmayacak. 

Barr, rapor kendisine teslim edildiğinden beri içinde devam eden soruşturmalar gibi gizli kalması gereken bilgiler olup olmadığını inceliyordu. Geçen pazar günü Kongre liderlerine "ana bulguları" sunabileceğini belirten bir mektup göndermişti. Raporun ana bulguları arasında 2016 Trump seçim kampanyasında herhangi birinin Rusya ile gizli işbirliği içinde bulunmadığı ve Mueller'in Trump'ın adaleti engellediği ile ilgili kesin bir sonuca varmadığı da yer alıyordu.

Barr'ın belirlediği takvim ve raporda kamuoyu ile paylaşmama kararı aldığı bölümlerin Demokratları tatmin edip etmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Demokrat Temsilciler Meclisi üyeleri tam raporun kendilerine 2 Nisan'a kadar sunulmasını talep etmişti. Demokratlar ayrıca Kongre'nin başkan ile ilgili "kendi kararını verebilmesi" için özel komitenin topladığı bütün bilgilere erişim istemişti.

TIKLAYIN- Trump 'cadı avı' olarak nitelendiriyordu; özel yetkili savcı Mueller "Rusya raporunu" bitirdi ve Adalet Bakanlığına sundu