Gündem

MSB: Pençe-Kilit bölgesinde Tabip Teğmen Hulusi Elçi şehit oldu, 4 asker yaralı

Tabip Teğmen Hulusi Elçi, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yapılan sızma ve saldırı girişiminde şehit oldu

19 Mart 2024 15:18

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde Tabip Teğmen Hulusi Elçi'nin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını duyurdu. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma ve saldırı girişiminde bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Sağlanan temasta ilk belirlemelere göre 6 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz" denildi. 

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde  şehit olan Tabip Teğmen Hulusi Elçi için taziye mesajı yayınladı. Bakan Güler, sosyal medya hesabından paylaştığı başsağlığı mesajında, "Kahraman silah arkadaşımız, 19 Mart 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da şehit Hulusi Elçi için taziye mesajında, "Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü tarafından sızma ve saldırı girişimi sonucu Tbp. Tğm. Hulusi Elçi şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet; kederli ailesine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyoruz. Makamı âli olsun" ifadelerini kullandı.