Spor

Mourinho'dan hakem tepkisi: Galatasaray’ın ilk maçında siyah ile beyaz gibiydi

10 Eylül 2024 22:35

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Habertürk Spor'un özel yayınına konuk oldu. Açıklamalarda bulunan Mourinho, Fenerbahçe'deki geleceği ve Süper Lig'deki diğer takımlar hakkında konuştu. Hakemlerin Galatasaray'a farklı davrandığını vurgulayan Mourinho, "Galatasaray’ın ilk maçındaki hakemi de gördüm. Siyah ile beyaz gibiydi."  dedi.

Mourinho'nun Galatasaray hakkındaki ifadeleri şu şekilde:

"Galatasaray'ın yerel maçlarına baktığımızda bir fark var"

"Galatasaray'a karşı farklı bir bakış var. Benim doğama aykırı bir şey. 90 dakika boyunca herkes aynıdır. Guardiola da Ancelotti de aynıdır. Birkaç haftalık genç bir hoca için de şartlar aynıdır. Aynı şekilde davranmaları gerekiyor. Sahada Ronaldo da Messi de aynı, 16 yaşındaki Deniz de olsa fark etmez. Kurallar her kulübe aynı olmalı. Galatasaray'ın yerel maçlarına baktığımızda bir fark var. Bir fark var. Bu da ligin güvenilirliğine aykırı. Üstelik liginize yurt dışında da saygı duyulmasını istiyorsanız. Tamam mütevazı değilim. Ama benim burada olmam daha fazla dikkat çekiyor. Ligin yurt dışında güvenilir olması için bu işlerin bitmesi gerekiyor."

"Galatasaray’ın ilk maçındaki hakemi de gördüm. Siyah ile beyaz gibiydi"

"Bu dönemde hakemler ile ilgili konuşurken bana en çok zevk veren neydi biliyor musun? Hakemle ilgili çok iyi şeyler konuştuğum zaman. Bu bana daha çok zevk veriyor. Evimizdeki son maçımızda genç bir hakem vardı. 30 yaşında. Türk liginde 3 ya da 4 maç yönetmiş. Harika bir iş çıkardı. Oyunu çok iyi kontrol etti. İki tarafa da adildi. Maçtan sonra hem biz hem rakip takım ona saygı duyarak sahadan ayrıldık. Onun hakkında çok iyi konuştum. Bu bana daha çok zevk veriyor. Deplasmanda Göztepe ile 2-2 berabere kaldığımızda maç sonu hakemi tebrik ettim. Bu bana zevk veriyor. Ben 5-0 kazandığımız maçın sonunda hakemi eleştiriyorum. Çünkü o ilk yarı kabul edilemez. Verdiği kararlar kabul edilemez. Galatasaray’ın ilk maçındaki hakemi de gördüm. Siyah ile beyaz gibiydi."

TIKLAYIN-Jose Mourinho: Ben değil, Fenerbahçe beni seçti