Gündem

Balıkesir'de bıçaklanarak öldürülen motokurye Ata Emre Akman'ın failleri yargı önüne çıkıyor

"Suçluların cezaevinden izne çıkıp yine suç işlemeleri toplumda büyük bir rahatsızlık yaratıyor"

27 Haziran 2024 07:49

Balıkesir'de geçtiğimiz Mayıs ayında meydana gelen ve Türkiye'nin gündemine oturan cinayet, yarın Balıkesir Adliyesi'nde görülecek ilk duruşmayla yargı önüne taşınıyor. Balıkesir Üniversitesi Turizm Rehberliği öğrencisi 20 yaşındaki Ata Emre Akman, bir sipariş teslimi dönüşünde tanımadığı 17 yaşındaki E.Ö. tarafından 25 bıçak darbesiyle öldürüldü. Cinayet, E.Ö'nün babası Orhan Ö. tarafından azmettirildiği iddiasıyla her iki şüpheli de tutuklandı.

Olayın azmettirilme sebebi olarak, Akman'ın sipariş götürdüğü binada yaşayan Orhan Ö.'nün eski imam nikahlı eşinin bulunması gösterildi. Yarın görülecek olan davanın iddianamesinde, E.Ö.'nün yaşı küçük olduğu için "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürme" suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istenirken, babası için ağırlaştırılmış müebbet talep edildi.

TIKLAYIN - 25 yerinden bıçaklanarak öldürülen Ata Emre Akman’ın annesi: Azmettirici katilin babası

Cumhuriyet'in haberine göre, Ata Emre Akman'ın annesi Zuhal Akman, duruşma öncesi yaptığı açıklamada, suçluların en ağır cezayı almasını istediklerini belirtti. Anne Akman, özellikle E.Ö.'nün gerçek yaşının tespiti için kemik yaşının belirlenmesini talep ediyor. Bu talep, E.Ö.'nün 2007 yılında doğduğuna dair resmi kayıtlarda çelişkiler bulunması üzerine gündeme geldi.

Zuhal Akman ayrıca, Türkiye'deki ceza infaz yasalarının suçlulara daha caydırıcı cezalar verecek şekilde düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Akman, "Suçluların cezaevinden izne çıkıp yine suç işlemeleri toplumda büyük bir rahatsızlık yaratıyor," dedi.

Ata Emre Akman'ın trajik ölümü, yasal düzenlemeler ve infaz sistemine dair yeniden değerlendirmelerin yapılmasının gerekliliğini gündeme getiriyor. Annesi, Ata'nın genç yaşta kaybedilmiş bir hayatı ve kesintiye uğramış umutlarıyla ilgili duygularını "Çocuğum 20 yaşını yaşayamadı," sözleriyle ifade etti.