Dünya Basınında Bugün

Moskova'da kadınlar, askere çağrılan yakınlarının eve dönmesini istedi; Biden, Meksika sınırı kararnamesini imzalayacak | Dünya Basınında Bugün

04 Haziran 2024 10:12

T24 Dış Haberler

New York Times, ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün geçici olarak Meksika sınırını kapatmasına yetki veren bir başkanlık kararnamesini imzalayacağını ifade etti. Britanya Başbakanı Rishi Sunak, Britanya'ya gelen yabancı işçilerin ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sayısını azaltmak için göçmenlik vizelerine yıllık bir üst sınır getirme sözü verdi. Washington'un Riyad Büyükelçisi, ABD ve Suudi Arabistan'ın tarihi bir anlaşmanın eşiğinde olduğunu, bu anlaşmanın tamamlanması halinde Filistin devletinin önünün açılacağını ve Krallık ile İsrail arasında diplomatik ilişkilerin kurulacağını söyledi. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin meteoroloji servisi, salı günü aşırı sıcaklar olabileceği gerekçesiyle sarı alarm verdi. Rusya'nın başkenti Moskova'da nadir görülür bir biçimde bir grup kadın, Savunma Bakanlığı'nın önünde bir protesto yaparak seferberlikle askere çağrılan yakınlarının eve dönmesini talep etti. 

4 Haziran 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

New York Times | Biden, sınırı mühürlemesine izin verecek emir hazırlıyor

New York Times, ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün geçici olarak Meksika sınırını kapatmasına yetki veren bir başkanlık kararnamesini imzalayacağını ifade etti. Gazeteye konuşan kaynaklara göre Biden'ın ekibi, Biden'ın kararnameyi Beyaz Saray'da Güney Texas belediye başkanlarıyla imzalayacağını Kongre üyelerine bildirdi. Bu karar, ABD'de uzun süredir sığınmacılara uygulanan korumayı askıya alacak. 


The Daily Telegraph | Rishi Sunak, göçü azaltmak için yabancı işçi sınırı sözü verdi

Britanya Başbakanı Rishi Sunak, Britanya'ya gelen yabancı işçilerin ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sayısını azaltmak için göçmenlik vizelerine yıllık bir üst sınır getirme sözü verdi.

Başbakan, Aralık 2022'de sona eren yılda 764 bin ile rekor seviyeye ulaşan net göçteki artıştan rahatsız olan çekirdek seçmenleri ikna etmek amacıyla bu planı açıkladı.


Al Arabiya | ABD ve Suudi Arabistan tarihî bir anlaşmanın eşiğinde

Washington'un Riyad Büyükelçisi, ABD ve Suudi Arabistan'ın tarihi bir anlaşmanın eşiğinde olduğunu, bu anlaşmanın tamamlanması halinde Filistin devletinin önünün açılacağını ve Krallık ile İsrail arasında diplomatik ilişkilerin kurulacağını söyledi.

ABD'nin Suudi Arabistan Büyükelçisi Michael Ratney, "Tarihi kelimesini fazla kullanıyoruz ama bence bir bütün olarak ele alındığında bu anlaşma paketi gerçekten tarihi olacaktır" dedi.


eKathimerini | Kıbrıs, aşırı sıcak ve yüksek yangın riskine hazırlanıyor

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin meteoroloji servisi, salı günü aşırı sıcaklar olabileceği gerekçesiyle sarı alarm verdi. Adada sıcaklığın 42 dereceye ulaşmasının beklendiği bildirildi. Öte yandan uzmanlar, yangın riski seviyesinin kırmızıya çıkarıldığını ve vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini ifade etti. 


Moscow Times | Seferberlikle askere çağrılanların Rusların yakınları Savunma Bakanlığı'nın önünde protesto yaptı

Rusya'nın başkenti Moskova'da nadir görülür bir biçimde bir grup kadın, Savunma Bakanlığı'nın önünde bir protesto yaparak seferberlikle askere çağrılan yakınlarının eve dönmesini talep etti. 

Yaklaşık 15 kadın, "Seferber edilmiş eşimi eve götürün" yazılı posterler açtı.