Gündem

Mor Dayanışma'nın 3. Kadın Konferansı'nda Çiğdem Mater'in mektubu okundu: Gezi ruhu bitmedi burada yaşıyor!

"Son dönemde giderek artan kadın ve LGBTİ+’ları düşmanlaştırıcı politikalara karşı, erkek şiddetine, erkek devlete, patriyarkal kapitalist sisteme karşı yükselen kadın direnişlerini hep beraber büyüteceğiz"

13 Haziran 2022 01:23

Mor Dayanışma’nın bu yıl, “Eşit, özgür, sömürüsüz bir dünya için şimdi bir adım daha atma zamanı” şiarıyla 3’üncüsünü düzenlediği Türkiye Kadın Konferansı’nın ilk oturumunda 15 ilden 500 kadın bir araya geldi. Kadın mücadelesinin büyütme çağrısının yapıldığı konferansta Gezi Davası tutuklusu Çiğdem Mater’in mektubu okundu: “Gezi ruhu bitmedi burada yaşıyor!”

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Mor Dayanışma Türkiye Kadın Konferansı’nın ilk oturumunda Türkiye'nin 15 ilinden 500 kadın tüm coşkusuyla, umuduyla, öfkesiyle bir araya geldi.  

“Eşit, özgür, sömürüsüz bir dünya için şimdi bir adım daha atma zamanı” şiarıyla gerçekleşen konferansta kadınlar mücadeleyi büyütmeye çağırısı yaptı. 

Mor Dayanışma’dan, konferansın ilk oturumuna ilişkin yapılan açıklamada "Özellikle son dönemde giderek artan kadın ve LGBTİ+’ları düşmanlaştırıcı politikalara karşı, erkek şiddetine, erkek devlete, patriyarkal kapitalist sisteme karşı yükselen kadın direnişlerini hep beraber büyüteceğiz. İçinde bulunduğumuz yoksulluk, işsizlik, güvencesiz çalışma koşullarına karşı feminist mücadeleyle bizim olan her şeyi alacağız. Konferansımıza katılan birçok siyasi parti, STK, bağımsız örgüt, işçi direnişlerinden, yerel meclislerden kadınlar Mor Dayanışma’lı kadınları selamlayak dayanışma mesajlarını paylaştılar. Konferansa katılamayan ama selamlarını ileten Türkiye’nin dört bir yanından kadınlar direnişi büyütme çağrısı yaptı. Gezi direnişi bahane edilerek hukuksuz bir şekilde tutuklanan kadınların selamı iletildikten sonra Çiğdem Mater’in mektubu  okundu. Tüm coşkumuzla tekrar hatırlattık; Gezi ruhu bitmedi burada yaşıyor!" denildi.