EURO 2024

Montella, İrfan Can Kahveci hakkında konuştu: Son ana kadar bekleyeceğiz

A Milli Takım Teknik Direktörü Montella, Milli takım ve EURO 2024 hakkında konuştu

15 Haziran 2024 17:24

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella Gürcistan-Türkiye maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. İrfan Can Kahveci'nin kadro dışı kalma durumu hakkında konuşan Montella, böyle bir durumun olmadığını söyledi.

"Oynayabilirse 3. maç itibarıyla oynamasını istiyoruz"

TRT Spor'a konuşan Montella, "Yaşadığımız sakatlıklar beni çok üzdü. Özellikle Enes ve Ozan'ın sakatlıkları. İrfan Can, Polonya maçında bir rahatsızlık etti. Benim için çok önemli bir oyuncu. Onu korumak için elimizden geleni yaptık. Kadrodan çıkarılacağı nereden çıktı bilmiyorum. Son ana kadar bekleyeceğiz. Oynayabilirse 3. maç itibarıyla oynamasını istiyoruz. Olursa daha erken tabii" dedi.

Güler ve Çalhanoğlu hakkında konuştu

Arda Güler ve Hakan Çalhanoğlu hakkında da konuşan Montella, "Hakan kendisini kanıtlamış bir futbolcu. Arda daha çok sağ kanatta yönlendirildiğini görüyoruz. Orada daha hazır gibi duruyor. Benim için takımın dengesi önemli. Arda son maçta iyi bir performans sergiledi, ilk maçta oynayabilir ya da hamle olarak yedek başlayabilir" ifadelerini kullandı.

Montella'ya "İdeal 11 oluşmuyor, sürekli farklı oyuncular deneniyor eleştirilerine ne diyorsunuz?" sorusu yönlendirildi. Montella ise şöyle konuştu: "Futbol artık 16 kişiyle oynanıyor, farklı oyuncular denemek zorundayız. 70 dakika aynı oyuncularla oynarsanız takımı değiştirmek zorunda kalırsınız."