Gündem

Mısıroğlu'nun tabutuna Türk bayrağı sarılmasına suç duyurusu

07 Mayıs 2019 22:51

Kurtuluş Savaşı ve Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili söylediği sözler nedeniyle tepki çeken tarihçi Kadir Mısıroğlu'nun tabutuna Türk bayrağı sarılmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Avukat Şule Nazlı Erol ve avukat Türker Tok, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili sözleri nedeniyle kamuoyunun tepkisini çeken Kadir Mısıroğlu'nun tabutuna Türk bayrağı sarılmasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Erol, suç duyurusuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mısıroğlunun tabutuna sarılan Türk Bayrağı nedeniyle yaptığımız suç duyurusunun dilekçesi aşağıdadır. İsteyen bu dilekçeyi örnek alarak suç duyurusunda bulunabilir. Biz Ankara'dan gönderdik" dedi.

Kurtuluş Savaşı ile ilgili olarak sarf ettiği "Keşke Yunan galip gelseydi" ifadeleriyle tepki çeken kısa süre önce de “Türkçüler, Ziya Gökalp'i adam zanneder, bir Yahudi'nin sistemini Türkiye'ye adapte etmiştir” sözleriyle gündeme gelmişti.

TIKLAYINIZ- İBB'de jet dönüşüm: Kültür AŞ, YSK kararının ardından Mısıroğlu mesajı yayımladı

Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş’ın Kadir Mısıroğlu’na üniforması üzerindeyken gerçekleştirdiği ziyaret de uzun süre gündemde kalmıştı.

TIKLAYINIZ- MHP Genel Başkan Yardımcısı Vahapoğlu'ndan Kadir Mısıroğlu'na: Hadi ver bakalım hesabı “Fesli münafık”

İşte o dilekçe: