Gündem

Milliyet yazarı kulislerde konuşulan iki iddiayı gündemine taşıdı; Kılıçdaroğlu yeni bir parti kurabilir, İmamoğlu ve Yavaş birbirlerinin suratına telefon kapadı

31 Mayıs 2024 11:34

Milliyet yazarı Zafer Şahin, kulislerde dolaşan 2  iddiayı gündemine taşıdı. Şahin, " Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin sonbahardaki tüzüğündeki değişen dengelere göre eğer CHP’de yol yürüme imkanı kalmadığını görürse yeni bir parti için harekete geçecek"  ve "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olmak için birbirine rakip olduğunu ve telefonda bu konuda tartışarak, birbirlerinin yüzüne telefon kapadılar" iddilalarını köşe yazısından paylaştı. 

Kılıçdaroğlu'nun parti açma durumunda bu partide  kimlerin olabileceğini sıralayan Şahin'in köşe yazsının ilgili bölümü böyle:

"Peki bu partide kimler olur?

CHP’de İmamoğlu- Özel dengesinde kendisine yer olmadığını düşünen küskünler..

Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlıktan uzaklaştırılma şeklini kendilerine yönelik bir tasfiye olarak gören Aleviler…

HDP çizgisine yakın olmakla birlikte Kılıçdaroğlu’yla beraber rotayı CHP’ ye çeviren Kürtler..

Kılıçdaroğlu‘nun özgeçmişine CHP eski Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı dışında başka bir titr eklemek istediğini gösteren daha çok işaretler var. Onları da başka bir yazıda ele alırız.

Telefon kapattıran Yavaş-İmamoğlu kavgası

Ekrem İmamoğlu’na göre Mansur Yavaş ile aralarında hiçbir sorun yok. Hatta birileri ısrarla bu iki ismin arasını açmaya çalışıyor. İmamoğlu “Mansur Bey ile aramızda bir yarış arıyorlar. Bizim hizmet rekabetimiz olur, başka bir şey olmaz “ diyor.

Ama Ankara kulislerinde konuşulan başka bir hikaye var.

Hem İmamoğlu hem de Yavaş, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olmak istiyor. Seçim Haziran ayında yapılacak. Delege sistemi gereği yeni Başkan büyük ihtimalle CHP’li bir isim olacak.

Ancak İmamoğlu ve Yavaş’tan birinin yarıştan çekilmesi gerekiyor. Aksi taktirde rakip olacaklar! Ama ikisi de bu jesti birbirinden bekliyor. Çünkü ikisinin de asıl hedefi 2028’de Cumhurbaşkanı adayı olmak. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı bu kadar önemli mi demeyin… Önemli.

O koltuğa oturan Cumhurbaşkanı adaylığı yolunda diğerine göre psikolojik üstünlüğü ele alır.

Yavaş ve İmamoğlu bu konuyu telefonda konuşurken tansiyon biraz yükselmiş. Kimse “ Tamam ben çekileyim sen aday ol” dememiş. Ankara’da ikilinin telefonu birbirlerinin yüzüne kapattıklarını rivayet edenler bile var.

Çıkar yakında kokusu…"