Gündem

Milli Savunma Bakanlığı’ndan 2024 yılı bedelli askerlik ücretine ilişkin açıklama

MSB, bedelli askerlik tutarının henüz belirlenmediğini duyurdu

04 Ocak 2024 13:36

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik ücretlerine ilişkin olarak, "Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi’nin yayımlanmasına müteakip duyurulacaktır.” dedi. 

Milli Savunma Bakanlığı’nda bugün basın bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Toplantıda Bakanlık, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada, 2023 yılı dahil etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 237’ye ulaştığı kaydedildi.

TIKLAYIN - Bedelli askerlik ücreti belli oldu

Birleşik Krallık tarafından Ukrayna’ya gönderilen mayın avlama gemilerinin boğaz geçişine izin vererek Montrö’ye aykırı davrandığı iddiası da haftalık basın bilgilendirme toplantısının gündeminde yer aldı.

NTV'de yer alan habere göre, Bakanlık kaynakları, iddiayı kesin bir dille yalanlayarak, “Savaşın başından beri boğazlardan savaşan tarafların bayraklarını taşıyan bir savaş gemisinin geçişine müsaade edilmemiştir.” açıklaması yapıldı.

Bedelli askerlik 

Bakanlık yetkililerinden, memur maaşlarına gelen zamla birlikte 182 bin 608 lira 92 kuruş olarak hesaplanan yeni bedelli askerlik ücretine ilişkin,  “2024 yılı ilk 6 ayı için bedelli askerlik tutarına ilişkin bilgilendirme, Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi’nin yayımlanmasına müteakip duyurulacaktır.” açıklamasını yaptı.

TIKLAYIN - Memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

TIKLAYIN | Memur ve emekli maaş zam oranı sosyal medyada nasıl yankı buldu?

TIKLAYIN | Ekonomistler TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamını nasıl değerlendirdi?

TIKLAYIN - Zamlar tek tek hesaplandı: İşte mesleklere göre 2024 memur maaşları

TIKLAYIN - TÜİK: Yıllık enflasyon yüzde 64,77