Gündem

Millî Savunma Bakanı Akar’dan 29 Ekim mesajı: “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışı içinde mücadelemizi sürdürüyoruz

28 Ekim 2019 11:29

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Bugün, asil milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde vatanı, bayrağı, millî ve manevi değerleri uğruna bin bir fedakârlık ve kahramanlıkla verdiği Milli Mücadele sonunda kurulan Cumhuriyet’imizin 96’ncı yılını kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz” denildi.

Akar’ın 29 Ekim mesajı şöyle:

“Asil milletimiz; tarihimiz boyunca karşılaştığı tüm zorlukları kederde ve kıvançta bir ve beraber olarak aşmış,  1923’te ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’  ilkesi üzerine kurduğu Cumhuriyet’imizi ‘muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak’ azmiyle bugünlere taşımıştır.

Bizler de atalarımızdan aldığımız ilhamla genç ve dinamik nüfusu, büyüyen ekonomisi, etkin, caydırıcı ve saygın ordusuyla Türkiye Cumhuriyetini geleceğe güvenle taşımak için yılmadan, yorulmadan çalışıyoruz.

Bu kapsamda başta FETÖ, DEAŞ, PKK/KCK/PYD-YPG gibi terör örgütleri olmak üzere vatanımızın, mavi vatanımızın, semalarımızın ve 82 milyon vatandaşımızın huzur ve refahına yönelecek her türlü tehdit ve tehlikeye karşı “Ölürsem şehit, kalırsam gazi!” anlayışı içerisinde azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürmekteyiz.”