Gündem

MHP’li Ataman, canlı yayında Demirtaş'ın kitabını tanıtan Serhan Asker’i hedef gösterdi: Bölgeden uzak tutulmalı

18 Mart 2023 22:33

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, programda HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın yeni kitabını tanıtan gazeteci Serhan Asker hakkında, "Depremi fırsata çevirip terör propagandası yapan, çocuklarımızın istismar etmeye, tertemiz zihinlerini kirletmeye yeltenen bu kepaze anlayış kesinlikle bölgeden ve çocuklarımızdan uzak tutulmalı, çocuklarımızı istismar etmelerine izin verilmemelidir."ifadelerini kullandı.

Halk TV sunucusu Asker, depremzedelerin sorunlarını aktarmak için gittiği Adıyaman’da, Demirtaş’ın son öykü kitabı ‘Dad’dan bahsetti. Kitabı keyifle okuduğunu söyleyen Asker, “Selahattin Demirtaş cezaevinde beşinci kitabını yazdı herhalde. Yazıyor Selahattin Demirtaş. Bize gönderdiği ‘Dad’ öykü kitabı, büyük bir keyifle okudum ben. Teşekkür ediyoruz bu inceliği düşündüğü için Sayın Selahattin Demirtaş’a." dedi.

TIKLAYIN | RTÜK Başkanı Şahin: Halk TV'nin yayınları kabul edilemez, inceleme başlatıldı

Asker'in sosyal medyada tepki toplayan sözlerinin ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Halk TV hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Daha sonra MHP Genel Sekreteri Büyükataman, sosyal medya hesabından yatığı paylaşımla Serhan Asker'i hedef gösterdi. 

TIKLAYIN | Demirtaş'tan RTÜK Başkanı Şahin'e: Hakkımda örgüt üyeliğinden hüküm yok boş herif!

Ataman paylaşımında şunları yazdı:

“Devletimiz ve milletimiz omuz omuza depremin yaralarını sarmaya çalışırken CHP’nin yandaş kanalı Halk TV’nin fırsatçılık yaparak depremzede çocuklara bir teröristin propagandasını yapması düpedüz yağmacılıktır.

Depremi fırsata çevirip terör propagandası yapan, çocuklarımızın istismar etmeye, tertemiz zihinlerini kirletmeye yeltenen bu kepaze anlayış kesinlikle bölgeden ve çocuklarımızdan uzak tutulmalı, çocuklarımızı istismar etmelerine izin verilmemelidir.”