Gündem

MHP, İsveç’te Kur'an-ı Kerim yakılmasını büyükelçilik önüne siyah çelenk bırakarak protesto edecek

29 Haziran 2023 15:06

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, İsveç’in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde bugün Kuran yakılmasının ardından, dini metinlerin ateşe verilmesi ve tahrip edilmesine sert bir dille tepki gösterdi.

“Kur'an-ı Kerim'e dönük çirkin eylemi şiddetle kınıyor, İsveç makamlarını suçluların cezalandırılması için harekete geçmeye davet ediyoruz” diyen Yalçın, “MHP camiası ve Milliyetçi-Ülkücü Hareket olarak, bu tür edepsiz saldırılara asla sessiz kalmayacağız” diyen Yalçın, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’na mensup bir grubun yarın saat 14.00'te İsveç Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakarak, Kur'an-ı Kerim okuyacağını duyurdu.

Semih Yalçın’ın açıklamaları şöyle:

“İsveç'te, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'in yakılması; bütün İslam ve Türk dünyasında derin infial uyandırmış, inanan milyonları ayağa kaldırmıştır. Kur'an-ı Kerim'e dönük çirkin eylemi şiddetle kınıyor, İsveç makamlarını suçluların cezalandırılması için harekete geçmeye davet ediyoruz.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kutsal kitabımız üzerinden inançlarımıza ve varlığımıza yönelen bu menfur saldırı, Batı dünyasında İslamofobi ve Türk düşmanlığının davranış biçimi hâline geldiğinin göstergesidir.

Nefret suçu içeren en ahlaksız ve uç eylemlerden biri olan bu saldırı; aynı zamanda, Türkiye'nin İslam ve Türk âlemini küresel ölçekte güçlü şekilde temsil etmesinden duyulan telaş ve korkunun tezahürüdür.

MHP camiası ve Milliyetçi-Ülkücü Hareket olarak, bu tür edepsiz saldırılara asla sessiz kalmayacağız.

Sadece millî bilincin uyanık tutulması için değil, dünya kamuoyunun ayağa kaldırılması ve uluslararası dengelerin de korunması için de; insanlığın ortak değerlerine uzanan hadsizliğe karşı sesimizi olanca gücümüzle yükselteceğiz.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’na mensup bir grup dava arkadaşımız, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığı protesto etmek amacıyla yarın saat 14.00'te İsveç Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakacak ve Kur'an-ı Kerim okuyacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”