Gündem

MHP’den Türk Gençliği Büyük Kurultayı; “Cumhuriyete yüz yıllık yemin, ülküye ömürlük sadakat”

09 Ekim 2021 13:23

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) teşkilatı, “Cumhuriyete yüz yıllık yemin, ülküye ömürlük sadakat” şiarıyla, Ülkü Ocakları tarafından Ankara Spor Salo’nunda düzenlenen Türk Gençliği Büyük Kurultayı’nda bir araya geldi.

Kurultayın, ABD Temsilciler Meclisi’nin Ülkü Ocakları’nın araştırılmasına ilişkin maddeyi onaylamasının ardından gerçekleştirilmesi dikkati çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katıldığı kurultaya teşkilatlar yoğun ilgi gösterdi.

Açılış konuşmasını yapan MP liderinin gündeminde fahiş yurt ve kira ücretlerine karşı "Barınamıyoruz" protestosu gerçekleştiren öğrenciler, Rektör Prof. Mehmet Naci'nin arabasının önünü kesen Boğaziçi'liler ile ABD Temsilciler Meclisi vardı. 

Boğaziçili öğrencilere yönelik, "Boğaziçi Üniversitesi Rektörü'nün otomobiline yarı çıplak çıkıp üzerinde tepinen mahlukatın Türk gençliğine mensup olması imkansızdır. Bunlar ne öğrenci ne de gençtir. Bunlar Türkiye düşmanlarının üniversitelere sızdırmaya çalıştıkları nöbetçi ve niyeti karanlık taşeronlardır" ifadelerini kullanan Bahçeli, "Barınamıyoruz" eylemlerine katılan öğrencileri, "Yurt diyerek banklarda yatmak da neyin nesidir? Bu reziller terör örgütü bağlantılıdır. Bunlar genç veya öğrenci değil, ajan provokatörlerdir. Kopuklar, kaçaklar, çapulcular öğrenci falan değil düpedüz şehir eşkıyasıdır" sözleriyle hedef gösterdi. Öt yandan Bahçeli, ABD Temsilciler Meclisi'nin Ülkü Ocakları'nın "yabancı bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasını" öngören bir maddeyi de içeren 2022 Savunma Bütçe tasarısını kabul etmesini de gündeme getirdi. "ABD Temsilciler Meclisi terörist görmek istiyorsa, Ülkü Ocakları'na değil yeni dost ve müttefiklerine bakmalıdır" diyen Bahçeli, "Ülkü Ocakları'nda haydut değil, haydutları dünyayı dar edecek inanmışlar yetişir. Açık açık söylüyorum; sizden korkan sizin gibi namert olsun. Sizden kaçınan sizin gibi çürüyüp gitsin. Davamızdan dönersek de gök girsin, kızıl çıksın" sözlerini kaydetti.

TIKLAYIN - Bahçeli: Yurt bahanesiyle eylem yapanlar terör bağlantılıdır