Gündem

MHP’den TikTok önerisi; “Suça karışan telefon hatları bloke edilsin!”

Teklif, TikTok uygulamasına kısıtlama ve erişim yasağı gibi tedbirlerin uygulanmasını öngörüyor, bu tedbirlerin uygulanmaması durumunda uygulamanın kapatılması hükme bağlanıyor

02 Haziran 2024 07:16

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, sosyal medya platformu TikTok’un, genel ahlaka, kamu yararına, Türk toplumunun gelenek, görenek, örf ve adetlerine aykırı tüm içeriklerinin yayına girmeden erişiminin engellenmesi için kanun teklifi verdi.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Öztürk’ün TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifinin gerekçesinde, TikTok uygulamasının dünyadaki kullanıcı sayısının bir milyar, Türkiye’deki kullanıcıların ise 30 milyonun üzerinde olduğu kaydedildi.

Bu uygulama ile Türk aile yapısına ve insan haysiyetine uygun olmayan görüntülerin ve davranışların paylaşıldığına, ahlaki değerlerin hiçe sayıldığına dikkat çekildi. Teklif, TikTok uygulamasına kısıtlama ve erişim yasağı gibi tedbirlerin uygulanmasını öngörüyor. Bu tedbirlerin uygulanmaması durumunda TikTok’un kapatılması hükme bağlanıyor.

Öztürk’ün tekli ile ayrıca, mahremiyetin ortadan kalkmasının önünü açan, hakaret, tehdit ve şantaj gibi suçlara zemin hazırlayan, suçlunun bulunmasına geciktirici etken ve birçok olumsuz davranışların sergilenmesine zemin oluşturan sosyal medya platformlarına, kullanıcıların cep telefonu numarası ile giriş yapması zorunluğu getirilmesi talep ediliyor.