Spor

MHK için Lale Orta yerine Cüneyt Çakır iddiası!

23 Haziran 2023 09:30

Tek aday olarak girdiği Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçiminde başkan seçilen Mehmet Büyükekşi'nin, Türkiye A Milli Futbol Takımı ve Merkez Hakem Kurulu'nda yine değişime gideceği öğrenildi. Büyükekşi'nin A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör olarak Abdullah Avcı'yı, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı olarak Cüneyt Çakır'ı göreve getireceği iddia edildi.

TFF Olağan Genel Kurulu sonrası yeniden başkanlığa seçilen Büyükekşi, 4 yıllık başkanlık döneminin ilk icraatları için düğmeye bastı.

Hem A Milli Takım'da hem de Merkez Hakem Kurulu (MHK) sil baştan değişiyor. Öncelik millilerde. Stefan Kuntz dönemi beklendiği gibi sona eriyor. Kuntz ile önümüzdeki günlerde yollar ayrılacak. Abdullah Avcı, 10 yıl sonra ikinci kez A Millilerin başına getirilecek. Avcı, bu nedenle Fenerbahçe'nin teklifini de bekletiyor.

İkinci neşter de MHK'ye vurulacak. Lale Orta dönemi sona erecek. Orta'nın yerine Cüneyt Çakır başkanlık görevine getirilecek.

Kulüpler tepkili

Süper Lig ekipleri özellikle Cüneyt Çakır'ın yeni Merkez Hakem Kurulu Başkanı olması konusunda endişeli.

Çakır, 10'u aşkın kulübün ortak isteğiyle geçen sezon hakemlikten el çektirilmişti. Dünyaca ünlü eski hakemin aslında geçen sezon ortasında MHK Başkanlığı'na getirileceği, ancak statü gereği bir süre beklemesi gerektiğinden operasyonun yaz aylarına sarktığı öğrenildi. (Sözcü)