Gündem

Metropoll anketi: Her 10 kişiden 6'sı Erdoğan’ın Esad’la görüşmesini istiyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad

06 Ocak 2023 22:21

Metropoll araştırma şirketinin düzenlediği ankette, “Erdoğan sizce Esad’la görüşmeli mi?” sorusuna verilen cevaplara göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüşmesini isteyenlerin oranı yüzde 59.

Suriye savaşının başladığı 2011’den bugüne Esad yönetimine karşı muhalif gruplara destek veren Erdoğan, son zamanlarda Esad’la görüşmek istediğine ilişkin mesajlar vermeye başlamıştı. AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, Türkiye-Suriye ilişkileri hakkında konuşan Erdoğan, "Rusya-Türkiye-Suriye olarak savunma bakanlarımızın bir araya gelişleriyle bir süreç başlattık. Dışişleri bakanlarımızı üçlü olarak bir araya getireceğiz. Daha sonra da gelişmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz. Derdimiz bölgedeki sükuneti sağlamak, bölgede barışı egemen kılmak" demişti.

Araştırma şirketi, 13-18 Aralık’ta “Erdoğan sizce Esad’la görüşmeli mi?” sorusuna ilişkin bir anket düzenledi. Şirketin yöneticisi Özer Sencar, anket sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Sencar'ın paylaşımındaki anket sonuçları şu şekilde:

Evet: Yüzde 59

Hayır: Yüzde 28,9

Fikrim yok/Cevap yok: Yüzde 12,1