Gündem

Metin Gürcan: Türkiye Doğu Akdeniz'de giderek oyun dışı kalıyor

Ankara'nın Doğu Akdeniz'de NATO'dan bağımsızlaşması ne getirir ne götürür iyi analiz edilmeli

11 Nisan 2019 13:15

Eski Özel Kuvvetler Mensubu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Genelkurmay 2'nci Başkanlığı döneminde danışman ekibinde yer alan emekli binbaş Metin Gürcan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de giderek yalnızlaştığını belirtti. Gürcan, "Doğu Akdeniz'de çok hamasiyiz, uzlaşma çabamız zayıf ve giderek oyun dışında kalıyoruz gibi bir hissiyatım var" dedi.

Gürcan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar şöyle: 

"Biz İstanbul'a kitlenmişken Doğu Akdeniz'de olanlar.....Lübnan'ın Munhasır Ekonomik Bölge itirazı sona erer ve İsrail'le sorunu çözebilirse Doğu Akdeniz'deki tek 'ayrık ot' Türkiye kalacak..!"

"1 yıldır 'rasyonel gerçeklikten' ziyade 'coşkusal gerçeklik' lensinden baktığımız Doğu Akdeniz'i ve oradaki gelişmeleri ÇOK YAKINDAN takip ediyorum. Doğu Akdeniz'de çok hamasiyiz, uzlaşma çabamız zayıf ve giderek oyun dışında kalıyoruz gibi bir hissiyatım var. Naçizane..!"

"Sanırım Ankara, ABD+NATO'ta 'rest' olarak Doğu Akdeniz'de ana unsuru olduğumuz NATO'nun Deniz Muhafızı ve Daimi Deniz Görev Grubu misyonlarını da masaya sürecek.Ankara'nın Doğu Akdeniz'de NATO'dan bağımsızlaşması (ve Rusya'ya yaklaşması) ne getirir ne götürür iyi analiz edilmeli"