Gündem

Metin Feyzioğlu: Yargı reformu, Türkiye demokrasiden şaştı diyenlere tokat gibi cevap olacaktır

"Paketin Ekim ayında çok daha kapsamlı hale gelerek, Meclis'ten çıkmasını bekliyoruz"

26 Temmuz 2019 17:13

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan ve bakanlık bürokratlarıyla görüşen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ekim'de Meclis gündemine gelecek yargı reformu paketinin genişletileceğini söyledi.

Feyzioğlu, Anadolu Ajansı tarafından geçilen ifadelerinde, "İnşallah bu paketi Ekim ayında çok daha kapsamlı hale getirerek, Meclis'ten çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Toplantıda, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin ilk paketinin daha da genişletilmesi noktasında uzlaşıya vardıklarını açıklayan Feyzioğlu, "Soruşturmada tutukluluk sürelerinin kısalması belki bir müjde olarak ifade edilebilir. Çünkü vatandaşlarımızda böyle bir beklenti var. Cezaevleri artık doluluk haddini fazlasıyla doldurmuş durumda ve soruşturma evresinde azami süreler kısalarak geliyor" diye konuştu.

"Türkiye demokrasiden şaştı diyenlere tokat gibi cevap olacaktır"

Reform paketine eklenecek bir madde ile "hukuk alanındaki mesleklere giriş sınavı" getirileceğini de aktaran Feyzioğlu, paketi son 25 yılın en çoğulcu ve katılımcı çalışma olarak şu ifadelerle nitelendirdi:

"Dünyada, 'Türkiye bu konuda ciddi değildir, oyalama taktiği içindedir, hukuk devletini güçlendirme niyeti yoktur, demokrasiden sapmıştır' diyenlere tokat gibi cevap olacaktır. Hukuk devletini güçlendirmeyi düşünmeyen bir devlet, niçin bir buçuk senedir on binlerce kişinin emek harcadığı bir reform paketi hazırlama işine girişsin ki? Burada bir samimiyet vardır."