Gündem

Meteoroloji'den yağış uyarısı!

İstanbul’da, bugün kuvvetli rüzgar, yarın parçalı ve çok bulutlu hava, pazar günü ise yağmur geçişleri görülecek

01 Nisan 2022 11:40

Meteoroloji’den alınan son verilere göre hafta sonu hava sıcaklıkları artacak. Karadeniz, Ege ve Marmara’da yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün ülkenin kuzey ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güneyi ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin kısa süreli yerel sağanak yağışlı geçeceği, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara, Ege, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Hafta sonu hava sıcaklıklarının ülke genelinde artmaya devam edeceği ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Yarın, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ile Çanakkale’de yağış beklenirken kalan kesimlerde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Ege Bölgesi’nde ise kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Pazar günü, Marmara, İç ve Kuzey Ege, Orta ve Batı Karadeniz’de yağış beklenirken kalan kesimlerde yağış görülmeyecek.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de hava nasıl olacak?

Ankara’da bugün dahil hafta sonu yağış beklenmiyor. Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı kentte sıcaklıklar 19-23 derece civarı seyredecek.

İstanbul’da, bugün kuvvetli rüzgar, yarın parçalı ve çok bulutlu hava, pazar günü ise yağmur geçişleri görülecek. Kentte sıcaklıklar 17-21 derece civarı olacak.

İzmir’de bugün çok bulutlu hava hakim olurken, yarın kuvvetli rüzgar etkili olacak. Pazar günü ise sağanak yağış bekleniyor. Kentte sıcaklık değerleri 20-25 derece civarı seyredecek.