Gündem

Yağmur yarın İstanbul'u terk ediyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı bölgeler için aşırı yağış ve fırtına uyarısı yaptı

11 Temmuz 2019 11:51

İstanbul'da ve Çanakkale'de önceki gün başlayan yağışlı hava etkisini bugün de sürdürdü. Dün Çanakkale ve Edirne’nin bazı ilçelerinde, gök gürültülü sağanak yağış ve dolu görüldü. Balıkesir'de kuvvetli rüzgar ve yağışın etkisiyle fırtına çıktı ve ağaçlar devrildi. Sabah itibariyle sağanak yağışın hakim olduğu İstanbul'da sıcaklıklar düştü. 

Çanakkale Boğazı bir süreliğine geçişe kapatıldı

Çanakkale’de geceden bu yana görülen kuvvetli sağanak yağış, görüş mesafesinin düşmesine yol açınca Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine kapatıldı. Bugün saat 09:00 itibariyle Çanakkale Boğazı tekrardan gemi geçişlerine açıldı. 

İstanbul’da da başlayan sağanak yağış nedeniyle sıcaklıkta ani bir düşüş görüldü. Bugün hissedilen sıcaklık 20 ile 22 derece arası olacak. Gün içinde maksimum rüzgar hızının 50 km'ye yaklaşabileceği öngörülüyor. Anlık tahminlere göre, İstanbul’da yağış yarın itibariyle son bulacak. İstanbul'da yarın rüzgarın hızı 26 km'ye düşecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Marmara, Karadeniz ve Ege ile İç Anadolu'nun bazı bölgelerinde yağışlı havanın gün boyunca devam edeceği bilgisini verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son açıklamalara göre ilerleyen günlerde; Marmara ve İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Kırşehir, Yozgat, Isparta ve Giresun çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar; Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Tekirdağ ve Samsun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.