Dünya

Meta, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale için kullandığı yapay zekâ taktiklerinin başarısız olduğunu söylüyor

Meta yetkilileri, aldatmacayı araştırırken, hesapların yayımladıkları içerikten ziyade nasıl hareket ettiklerine baktığını söyledi

16 Ağustos 2024 11:42

T24 Dış Haberler

Meta tarafından yayımlanan bir güvenlik raporunda Rusya'nın çevrimiçi manipülasyon kampanyalarında yapay zekâyı kullandığı ancak çabalarının başarısız olduğu belirtildi.

Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi Meta, şu ana kadar yapay zekâ destekli taktiklerin kötü amaçlı aktörler için faydasız olduğu ve Meta'nın aldatıcı etki operasyonlarını bozabildiğini söyledi.

Meta'nın platformlarında “koordine edilmiş gerçek dışı eylemler” ile mücadele etme çabaları, yapay zekânın ABD ve diğer ülkelerdeki seçimlerde insanları yanıltmak ya da kafalarını karıştırmak için kullanılacağına dair korkuların arttığı bir döneme denk geldi.

Meta'nın güvenlik politikası direktörü David Agranovich gazetecilere verdiği demeçte, Rusya'nın sahte Facebook ve Instagram hesaplarını kullanan “koordine gerçek dışı hareketlerin” en önemli kaynağı olmaya devam ettiğini söyledi.

Rapora göre; Rus ajanlar, Donald Trump'ın kazandığı 2016 seçimleri de dahil olmak üzere birçok ABD seçiminde siyasi gerilimi tırmandırmak için Facebook ve diğer ABD merkezli sosyal medyayı kullandı.

Meta yetkilileri, aldatmacayı araştırırken, hesapların yayımladıkları içerikten ziyade nasıl hareket ettiklerine baktığını söyledi.