Spor

Messi şov yaptı; Barcelona Yarı Final'de!

Barcelona, Manchester United'ı 3-0 ile devirdi

17 Nisan 2019 01:14

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş karşılaşmasında Manchester United'ı ağırlayan Barcelona, Lionel Messi'nin şov yaptığı maçta Camp Nou'da 3-0 galip geldi ve yarı finale yükselen taraf oldu. 32 maç ve 24 gol ile Şampiyonlar Ligi'nde İngiliz takımlara en çok gol atan oyuncu unvanını elinde bulunduran Lionel Messi attığı iki golle Manchester United'ı sahadan sildi. Barcelona, ilk maçı da deplasmanda 1-0 kazanmıştı.

Camp Nou'daki maç çok hızlı başladı. Mücadelenin henüz 30. saniyesinde savunmanın arkasına iyi sarkan Marcus Rashford sol çaprazdan ceza sahası içine girdi. İngiiz futbolcunun vuruşu kaleci Ter Stegen'i geçip üst direkten auta giderken Manchester United ilk tehlikeli atağı geliştiren taraf oldu.

Maça baskılı başlayan Manchester United karşısında zor anlar yaşayan Katalan ekibi oyunu dengeledikten sonra 11. dakikada penaltı kazandı.

Ancak 'VAR' odasının uyarısı sonrasında pozisyonu izlemek için kenara gelen Alman hakem kısa süre içerisinde kararını verdi ve pozisyonun penaltı olmadığına hükmetti.

Manchester United'ın baskısını kırdıktan sonra oyunun kontrolünü eline alan Barcelona'da Lionel Messi sazı eline aldı ve 16. dakikada golü de attı.

Ashley Young'ın savunmadan çıkartamadığı topu kapan Arjantinli yıldız, sağ çaprazdan ceza yayı üzerine doğru hareketlendi ve uzak köşeye bildik plase vuruşlarından birini yaparak skoru 1-0'a getirdi. Bu golden sadece 4 dakika sonra yine Messi sahnedeydi. İlk golün tam tersi kanattan bu kez sol çaprazdan ceza yayı üzerine geldi ve sağ ayağıyla çok güçlü olmayan bir şut çekti.

Ancak kaleci David de Gea kalitesine yakışmayacak bir hata yaparak topu kollarının altından kaçırdı. Topun ağlarla buluşmasıyla Messi'nin 4 dakikada attığı iki golle Barcelona skoru 2-0'a getirdi.

Üst üste gelen goller sonrası oyundan kopan Manchester United'lı oyuncular Lionel Messi'ye çözüm bulmakta zorluk çekti.

İlk yarının son anlarında orta sahada topla buluşan Messi rakiplerinden birer birer sıyrıldıktan sonra sol kanattan bindiren Jordi Alba'ya pasını verdi.

Alba uzak direkte ileri çıkan sağ bek Sergi Roberto'yu topla buluşturdu ancak yıldız oyuncunun kayarak yaptığı vuruş çizgi üzerinde kaleci David de Gea'ya çarparak oyun alanına döndü.

Barcelona'nın üçüncü gole yaklaştığı pozisyondan gol sesi çıkmayınca ilk yarı 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

İkinci yarıya da etkili başlayan taraf Barcelona oldu. Katalanların Brezilyalı yıldızı Phillipe Coutinho kaleyi karşıdan gören noktadan yaptığı harika vuruşla De Gea'yı mağlup etti ve skoru 3-0 yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Barcelona 3-0 galip gelerek adını yarı finale yazdırmayı başardı.