Gündem

MESEM kapsamında çalışan bir çocuk daha hayatını kaybetti!

Fotoğraf:BirGün

24 Mayıs 2024 09:14

Manisa Soma’da Mesleki Eğitim Merkezi'nde (MESEM) kapsamında çalıştırılan 17 yaşındaki Alperen Eren Ural doğalgaz borusu döşerken balkondan düşerek hayatını kaybetti. Ural, MESEM kapsamında çalıştırılırken ölen 9’uncu çocuk oldu.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, Ural, 5 gündür Akhisar Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu. Ural, 18 Mayıs günü çalıştığı inşaatta doğalgaz borusu döşerken yüksekten düşerek yaralanmıştı. Ural’ın ismini vermek istemeyen bir yakını, “Alperen inşaatta değil MESEM kapsamında doğalgazcıda çalışıyordu. İnşaata değil normalde oturulan bir evde doğalgaz borusu döşemeye gidilmiş. Balkonun korkuluğu kırılıp aşağıya düşmüş. Gidip henüz orayı görmedik. Bize verilen bilgide bu kadar” dedi.

Çocuk işçiliğinin meşrulaştırıldığı MESEM’lerde 336 öğrenci çıraklık yaptırılırken iş kazası geçirirken, en az 9 çocuk iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) Çocuk İşçi Ölümleri Raporu’na göre, MESEM kapsamında kayıtlı 1,5 milyon öğrenci bulunurken bu öğrencilerin 300 bini 18 yaş altı çocuklardan oluşuyor.


TIKLAYIN - MESEM sonucu: 336 öğrenci iş kazası geçirdi!