Gündem

Merve Demirel: Can güvenliğimden endişeliyim

"Şu an tek derdim aileme, kardeşime söyledikleri şeyler yüzünden bir zarar gelir mi?"

22 Şubat 2019 16:11

Geçen hafta Ankara’daki bir eylemde gözaltına alınırken polisin cinsel saldırısına uğrayan Merve Demirel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisini suçlayan sözlerinin ardından başına bir şey gelmesinden korktuğunu söyledi. Demirel, “Yaşadığımız olayı bıraktım, ailemin başına bir şey gelecek diye endişelenmeye başladım” dedi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Demirel, İçişleri Bakanı Soylu ve Emniyet'in açıklamalarında ailesini hedef gösterdiğini söyledi. Demirel, “Bu kabul edilemez bir durum. Bu ülkede İçişleri Bakanlığı yapan birinin böyle tehditler savurması, sağduyulu düşünmeyen insanlara büyük cesaret verir. Bu söylemlerle çok daha korkunç olayların önünü açıyorlar. Eğer kötü bir şey yaşanırsa bunu nasıl göğüsleyecekler, hesabını nasıl verecekler” diye sordu.

"Can güvenliğimizi düşünüyorum"

“Şu an tek derdim aileme, kardeşime söyledikleri şeyler yüzünden bir zarar gelir mi?” diyen Demirel, yetkililerin yaptığı açıklamaların olayı bağlamından kopardığını söyledi. Demirel, “En son geldiğimiz noktada kendim ve ailem adına can güvenliğimizi düşünüyorum” dedi.

"Derya Okatan'ın gözaltına alınmasını üzüldüm"

Artıgerçek muhabiri Derya Okatan’ın kendisi ile yaptığı röportaj sonrası gözaltına alınmasına ilişkin de konuşan Demirel, “Gözaltına alındığını öğrenince gerçekten çok üzüldüm. Üstelik terörle mücadele tarafından alındı. Biz meseleyi her zaman taciz üzerinden dillendirdik. Kadınlar üzerinden konuştuk. Meselenin terör ile hiçbir bağlantısı yok. Yaptıkları bütün açıklamalar bunu terörize etmeye çalıştıklarını gösteriyor” diye aktardı.

Ne olmuştu?

16 Şubat günü, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi tutuklu avukatlar için Ankara Kızılay’da, Sakarya Caddesi’nde eylem yapan TAYAD’lı ailelere destek olan üniversite öğrencisi Merve Demirel, polis tarafından gözaltına alınırken cinsel saldırıya uğramıştı.

Olay büyük tepki çekerken; konuyu TBMM gündemine taşıyan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, polis hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sormuştu. Demirel, daha sonra polis hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ise tepkilerin ardından bugün yaptığı açıklamada, “M.D. isimli şahsın zaman zaman Ankara'ya gelerek eylem ve etkinliklere katıldığı” iddia edildi ve “gözaltına alınan M.D.'nin babası E.D'nin Çorum ilinde öğretmenlik yaparken FETÖ/PDY terör örgütü içerisindeki faaliyetlerinden dolayı (Aktif Eğitim Sen üyesi olduğu) 2016 yılının ağustos ayında ihraç edildiği” belirtildi.

Açıklamada  "Bahse konu eylemde şahıslara dağılmaları hususunda gerekli yasal uyarılar yapılmış olup şahısların eylemlerine devam etmeleri üzerine, yakalama işlemi sırasında direnmeye devam ettikleri, M.D. isimli bayanın gözaltı aracına alınması esnasında direnmesi sonucu basına yansıyan görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmuştur” ifadesi kullanıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Demirel için  “Babası FETÖ'den ihraç, kardeşi DHKP-C'li proje kadın” demişti.