Spor

Mertens Galatasaray'daki geleceği için kararını verdi ve emeklilik tarihini duyurdu

01 Haziran 2024 17:05

Galatasaray ile sözleşmesi sona erecek olan Dries Mertens, sarı kırmızılı takımdaki geleceği ve futboldaki kariyer planlamasına dair konuştu.

Galatasaray'ın bu sezonki şampiyonluğunda önemli bir payı olan Dries Mertens, sarı kırmızılı takımdaki geleceğine dair önemli açıklamalar yaptı.

Belçika'nın Het Nieuwsblad Gazetesi'ne konuşan Mertens, sözleşmesinin bu yaz sona ereceğinin hatırlatılması üzerine "Bir yıl daha kalacağım. Gelecek sezon sonunda 38 yaşında olacağım ve futbolculuk kariyerim bitmiş olacak. Zor bir karar mıydı? Hayır, biz burada çok güzel yaşıyoruz. İstanbul harika bir şehir. Mali açıdan yine iyi bir teklifti ve Galatasaray gerçekten harika bir kulüp. Burada her şey yolunda gidiyor." ifadelerini kullandı.

Tecrübeli yıldız "Yüksek bir seviyedeyken bırakmak da bir seçenek değil miydi? sorusu üzerine ise "Oyundan hala çok keyif alıyorum. Gelecek yıl biraz daha az oynasam bile önemli değil, yedek kulübesinden takımı motive etmeye çalışırım. Eğer Galatasaray olmasaydı kariyerim yine de başarılı olacaktı. Bu sadece pastanın kreması. İlk sezonumda Avrupa'da oynamadık. Ailemle çok seyahat etme fırsatım oldu. Antalya, Bodrum, İzmir, Kapadokya. Güzel. İtalya benim için her zaman dünyanın en güzel ülkesi olarak kalacak ama Türkiye de kalbimi çaldı." diyerek yanıt verdi.

Geçen sezona son sezonu gibi girdiğini ve yapılan transferlerden dolayı daha az oynayacağını düşündüğünü söyleyen Belçikalı futbolcu, "Teknik direktörümün ve kulübümün niyetinin benim daha az oynamam olduğunu hissettim. Ziyech, Zaha ve Ndombele'yi getirdiler. Büyük isimler. Ancak bir noktada mücadele ederek takıma geri döndüm ve takımda kaldım. Evet, bu sezon gerçekten kendimi şaşırttım." dedi.

Futbolcu olarak Belçika'ya dönmeyi düşünmediğini belirten Mertens, "Bunu hiç düşünmedim. Beni yanlış anlamayın: Toby Alderweireld'inki gibi bir hikayenin gerçekten çok güzel olduğunu düşünüyorum. Ama bu benim için pek bir şey ifade etmiyor." ifadelerini kullandı. (NTV Spor)