Gündem

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen CHP'li Seçer: 100 günde çok şey değişecek

06 Nisan 2019 09:00

Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan CHP’li Vahap Seçer, 100 günlük eylem planı ile vatandaşların hayatını kolaylaştıracak projelerin hızla hayata geçirileceğini iddia etti. Seçer, “Mersin’de 100 günde çok şey değişecek” dedi.

31 Mart yerel seçimlerine giderken Mersin'de Türkiye seçim tarihine geçen gelişmeler yaşandı. MHP'den istifa ederek İyi Parti'ye geçen Burhanettin Kocamaz'ın adaylığı kabul edilmedi. AKP'nin aday çıkarmadığı kentte Cumhur İttifakı MHP ile seçime girdi.  

Yerel seçimde seçilen CHP’li Seçer, “Sosyal belediyecilik” anlayışının kısa süre içerisinde hissedileceğini ifade etti.

BirGün'de Hüseyin Şimşek'in haberine göre propaganda sürecinde verdiği tüm sözleri hızla hayata geçireceğini, Türkiye’nin “sıra dışı bir belediye başkanı” ve “sıra dışı bir belediye yönetimi” ile tanışacağını ifade eden Seçer, “Mersin’in sorunlarını biliyorum. Bu nedenle hem sanayici, hem işçi, hem öğrenci, hem de çiftçimiz kazandı” dedi.

“İki buçuk yıldır hazırlanıyordum"

Mersin’de bundan böyle tek mevsimin “bahar” olacağını söyleyen Seçer’in değerlendirmeleri şöyle:

“Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na hazırlanma sürecim, 2016 yılının sonuna dayanıyor. Yaklaşık iki buçuk yıl boyunca çalıştım. Bu süreç içerisinde, Mersin’in her noktasına ulaşma imkânı buldum. Mersin’in sorunlarıyla ilgili önemli bilgi edinme fırsatım oldu. Birçok STK’yi, sendikayı, kahvehanedeki vatandaşı, sanayiciyi, işçiyi, çiftçiyi yani toplumun birçok kesimini ziyaret ettim. Onlara dokunma fırsatı buldum. Üstelik bunu, daha aday adaylık süreci dahi başlamadan önce yaptım. İki dönem milletvekilliği yapmamın da kentin sorunlarına hakim olmam konusunda önemli katkıları oldu. Mersin halkı hazır bir başkan adayı görünce tercihini yaptı.”

Haberin tamamı için tıklayın